Прес-центр9 листопада 2022, 16:11

Луганських діячів культури привітали з професійним святом

Сьогодні відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Для митців з Луганщини, що вимушені полишити рідні міста, – це особлива нагода для єднання та зустрічей з колегами, навіть онлайн

До привітань працівників культури з відеозверненням виступив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай: «Я завжди казав, що культура є однією з найважливіших складових життя сучасного суспільства. Ви несете нашу українську ідентичність для наших дітей та для усіх оточуючих. Сьогодні ви так само як і наші воїни на передовій, захищаєте нашу національність. Впевнений, коли Україна повернеться на Луганщину, ви станете за відбудову рідних міст». Також він пообіцяв, що відтепер українській культурі в області буде приділятися набагато більше уваги і виділятиметься більше ресурсів.

Заступник голови ОВА Катерина Безгинська також долучилась до привітань: «Ваша робота дарувати радість та натхнення своїм вихованцям, які у свою чергу власною творчістю дарують радість нашим душам. Ви вчите розуміти прекрасне та вчите дарувати його людям. Луганщина завжди славилась своєю самобутністю, культурою, талантами. Саме ваша робота, шановні працівники культури, шліфувати алмаз, аби він став діамантом».

Також у форматі відеопривітань на онлайн-святі пролунали слова підтримки та солідарності від зірок естради, театру та кіно, а саме Анжеліки Рудницької, Миколи Сєрги та інших.