Прес-центр25 вересня 2019, 13:09

Майже 200 жінок області взяли участь у тренінгах із прав людини та дій в надзвичайних ситуаціях

А саме, участь у 10 тренінгів із прав людини та дій в надзвичайних ситуаціях взяли жінки Марківського, Старобільського, Сватівського районів, Біловодської ОТГ та міста Сєвєродонецька.

Про це було повідомлення під час презентації результатів моніторингу виконання Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Моніторинг провела громадська організація «Правозахисна жіноча організація «Вікторія» за двома пунктами плану: п. 2.5 «Проведення інформаційних кампаній та заходів задля збільшення участі жінок (у тому числі, із числа внутрішньо переміщених осіб) у прийнятті управлінських рішень, розвитку жіночого лідерства, мотивування обиратися до органів місцевого самоврядування» та п. 3.1 «Проведення інформаційно-просвітницьких заходів з питань особистої та колективної безпеки населення на територіях, де відбуваються або відбувалися воєнні дії (з урахуванням ґендерних аспектів, особливих потреб людей з інвалідністю, осіб похилого віку), а також протидії насильству за ознакою статі й сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом».

Голова громадської організації «Правозахисна жіноча організація «Вікторія» Віра Флят розповіла, що для проведення моніторингу у березні-квітні поточного року підготовлено та надіслано низку запитів органам державної влади та місцевого самоврядування області.

За підсумками визначено низку заходів, які проводилися в області за обраними пунктами, зокрема, відзначено вже традиційний форум «Бути жінкою», мета якого – утвердження провідної ролі жінки Луганщини як лідерки позитивних змін у суспільстві.

Серед рекомендацій наголошено на необхідності посилення фінансової складової Регіонального плану, а також поглиблення координації місцевих та регіональних органів влади.

Моніторинг проведено в рамках проєкту «Рівність заради безпеки», що реалізується в області за підтримки Українського жіночого фонду.

Метою проєкту є створення умов для підвищення спроможності для самозахисту жінок, які мешкають у малих громадах, щодо дій у надзвичайних ситуаціях різного походження.