Прес-центр6 вересня 2019, 13:09

Ми опрацьовуємо пропозиції для подальшого співробітництва, – Віталій Комарницький за підсумками обговорення проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»

Сьогодні, 6 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з представниками проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Регіональний директор, керівник компоненту з урядування цього проекту Мая Гоголадзе та спеціаліст з питань урядування Володимир Аредов представили стратегічні напрями роботи другого року.

Також під час зустрічі обговорені питання подальшого співробітництва, принципи впровадження електронного управління, зокрема, документообігу в області.

Щодо надання допомоги Станиці Луганській представники проекту відзначили зацікавленість відремонтувати приміщення для районного підрозділу соцзахисту. Однак, ще вирішується питання щодо балансоутримувача будівлі, яку обрано для ремонту.

За інформацією голови райдержадміністрації Юрія Золкіна, наразі відповідну документацію підготовлено – очікується рішення Уряду.

«Контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській щоденно перетинають понад 10 тисяч осіб. Сконцентрувати надання усього переліку послуг, необхідних людям, безпосередньо поблизу КПВВ дуже важко. Тому ми зацікавлені в таких пропозиціях. Також ми опрацюємо низку питань для подальшого співробітництва з проектом з урахуваннях їх досвіду і можливостей», – підсумував Віталій Комарницький.

Слід зазначити, що проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» розрахований на п'ять років. Його реалізація сприятиме зростанню суспільної впевненості та довіри між громадянами та органами влади на Сході країни. Час впровадження проекту: жовтень 2018 року – вересень 2023 року.