Прес-центр29 листопада 2022, 13:11

У Мінсоцполітики працюють над тим, аби житло дітям-сиротам Луганщини за кошти цьогорічної держсубвенції можна було придбати й у 2023 році

Про це зазначено під час засідання обласної комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Засідання, яке провела заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська, відбулося сьогодні, 29 листопада.

Вона нагадала, що кошти субвенції, виділені Луганській області на 2022 рік, у разі їх невикористання, мають повернутися до державного бюджету.

Втім, спираючись на ситуацію, коли через військове вторгнення органи місцевого самоврядування регіону упродовж тривалого часу не могли у повному обсязі виконувати свої повноваження і, відповідно, використати зазначену вище субвенцію, було вирішено звернутися до Міністерства соціальної політики, аби там посприяли залишити ці кошти в бюджетах Луганщини і на наступний рік – тобто подовжили термін дії субвенції.

У профільному міністерстві наразі готують відповідний проект постанови Уряду.

Нагадаємо, що 23 вересня Указом Глави держави у громадах Луганщини були утворені ще 20 військових адміністрацій. Деякі з них наприкінці вересня лише розпочали набирати штат.

Під час засідання Катерина Безгинська наказала посилити роботу зі створення комісій, що займаються розподіленням відповідних коштів, у кожній громаді, де ці комісії були відсутні.

Їх роботу необхідно відновити до 5 грудня.

А також поновити чергу зазначених категорій осіб, яким необхідно житло.