Прес-центр20 вересня 2019, 11:09

У Новопсковському районі Віталій Комарницький відвідав сироварів

Село на Луганщині має приростати малими та сімейними підприємствами. Такої позиції дотримується голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.  Тому під час робочої поїздки й відвідав приватне підприємство «Домашня молочна кухня»  у с. Риб`янцеве, що на Новопсковщині.

Подружжя Несвітів, Валентина та Григорій, – свою справу розпочали ще у 2008 році. Із початком воєнних дій хвилювались, що їх бізнес буде незатребуваним. 

Але виявилось, що попит перевищує пропозицію.  У 2017 році підприємці розробили проект «Домашня молочна кухня» та отримали  від ПРООН грант у сумі 50 тис. гривень. За ці гроші придбали охолоджувач молока, два сепаратори та газову плиту.

Сьогодні Несвіти працюють разом із сином та невісткою. Виготовляють 15 видів так званих молодих сирів. За день виробляють 15-20 кг продукції, в залежності від попиту. Вихідних не мають. По п’ятницях обслуговують маломобільних людей – розвозять замовлення по домівках.

Обговорюючи проблеми, з якими  зтикаються сільські бізнесмени, очільник області поцікавився чи не заважають розвитку справи контролюючі органи.

«Усі нам допомагають. Від  Департаменту агропромислового розвитку отримуємо інформацію про грантові програми. Нещодавно  в рамках стаді-туру відвідала Польщу – у них все більш лояльно, особливо до малого бізнесу. Наша Держпродспоживслужба також  проблем не створює – усі експертизи проходимо вчасно. Дуже добре, що не відчуваємо перепон», – відповіла голові облдержадміністрації Валентина Несвіт.

Нагадаємо, що створення комфортних умов для ведення бізнесу та соціального  партнерства підприємців та місцевої влади в Луганській області – один з пріоритетів Віталія Комарницького.