Прес-центр19 лютого 2021, 16:02

Українці – толерантна нація, яка створює умови для збереження та підтримки мов національних меншин, – Катерина Безгинська

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська  взяла участь у обласному культурно-мистецькому заході «Магія рідного слова» до Міжнародного дня рідної мови.

У вітальному слові вона наголосила, що у міжнародне свято збіглося з роковиною трагічної сторінки сучасної української історії – розстрілами на Євромайдані: «Мова повинна об’єднувати, а не роз’єднувати. Довгий час нас розділяли за принципом мови, у власній державі ми відчували себе невпевнено. Ми ніколи не відвертались від власної мови, плекали її всередині своєї душі. З часів незалежності Україна почала масштабно відроджувати власну мову. Втім українці – дуже толерантна нація, яка створює умови для збереження та підтримки мов національних меншин».

Під час заходу представники національних громад співали пісні мовами своїх народів, які були присвячені історичній батьківщині та Україні.

У заході взяли участь представники Старобільського районного товариства любителів польської мови та культури «Міст надії», обласного благодійного фонду «Хесед Нер», ГО «Ромаї дума», обласного благодійного фонду «Центр грузинської культури» та вірменської громади міста Лисичанська.