Прес-центр1 лютого 2021, 10:02

В облдержадміністрації розглянуто генеральний план поєднаний з детальним планом території смт Біловодськ

28 січня відбулося перше в цьому році засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації.

На порядку денному було розглянуто проєктне рішення «Генеральний план поєднаний з детальним планом території смт Біловодськ Біловодського району Луганської області». 

Представник замовника – Віталій Мажула (заступник голови Біловодської селищної ради) – повідомив про мету розроблення Проєкту та необхідність довгострокового планування та забудови території смт Біловодськ.

Ірина Бондар – головний архітектор ДП «Український науково-дослідний  і проектний інститут цивільного будівництва «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД», розробник Проєкту доповідала в режимі онлайн про основні показники  цієї містобудівної документації, про перспективну планувальну структуру та функціональне зонування території селища.

У ході обговорення Проєкту виникла дискусія з питань, пов’язаних з необхідністю врахування положень історико-архітектурного опорного плану смт Біловодськ, існуючої забудови, дотримання якості графічних матеріалів Проекту тощо.

За підсумками засідання архітектурно-містобудівної ради було визначено 19 зауважень та прийнято рішення рекомендувати розробнику Проєкту усунути зауваження та надати його повторно на розгляд архітектурно-містобудівної ради.

З протоколом можна ознайомитися за посиланням.