Прес-центр7 лютого 2021, 16:02

В облдержадміністрації відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради

12 лютого відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації .

Згідно порядку денного було розглянуто два питання:

1.  Проєктне рішення «Генеральний план та план зонування (зонінг) території села Данилівка, Біловодського району Луганської області». Розробник – Товариство з обмеженою відповідальністю «Інститут територіального планування», м. Київ. Доповідач – Морозік Аліна – головний архітектор проекту.

2.  Проєктне рішення «Генеральний план та план зонування територій села Новодеркул, Біловодського району Луганської області». Розробник – Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД», м. Київ. Доповідач – Бондар Ірина – головний архітектор проекту.

Представник замовника – Віталій Мажула  (заступник голови Біловодської селищної ради)  – повідомив про мету розроблення проєктних рішень та необхідність довгострокового планування та забудови  населених пунктів с. Данилівка та с. Новодеркул на найближчі 15-20 років.

Розробники проєктів доповідали в режимі он-лайн про основні показники проектів та поінформували про перспективну планувальну структуру та функціональне зонування територій сіл.

 В ході обговорення проектних рішень генеральних планів порушувались питання, пов’язані з якістю графічних матеріалів проектів, врахування існуючої забудови та розташування водних об’єктів, впливу прилеглих міських територій тощо.

До проєктного рішення «Генеральний план та план зонування (зонінг) території села Данилівка, Біловодського району Луганської області» архітектурно-містобудівною радою було визначено 17 зауважень та  прийнято рішення рекомендувати розробнику проєкту усунути зауваження та надати його повторно на розгляд архітектурно-містобудівної ради.

До проєктного рішення «Генеральний план та план зонування територій села Новодеркул, Біловодського району Луганської області» архітектурно-містобудівною радою було визначено 27 зауважень та  прийнято рішення рекомендувати розробнику проекту усунути зауваження та надати його повторно на розгляд архітектурно-містобудівної ради.

З протоколом можна ознайомитися за посиланням.