Прес-центр1 вересня 2019, 15:09

Віталій Комарницький привітав студентів із Днем знань

1 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький відвідав урочисті лінійки, присвячені Дню знань і початку нового навчального року, у Луганському державному університеті внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка та Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Очільник області привітав курсантів, студентів та викладачів зі святом та побажав продуктивного й успішного навчального року. «Дякую студентам та батькам, що ви обрали саме луганський навчальний заклад освіти. Ми добре розуміємо: саме луганчани в першу чергу і будуть відновлювати рідну область. Дякую, що вірите в Батьківщину, ви справжні патріоти, і, я вірю, зможете повернути велич нашій Луганщині!» – зауважив Віталій Комарницький.

Цього року до ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка загалом вступили 460 студентів, зокрема 125 курсантів-першокурсників денної форми навчання, які здобуватимуть освіту за державний кошт. Через освітні центри «Донбас – Україна», що працюють для випускників шкіл з тимчасово окупованої території та «сірої зони», вступили 29 осіб. Загалом у переміщеному університеті навчається понад тисячу студентів.

З 1 вересня 2019 року у ЛДУВС вводяться в експлуатацію новий навчальний корпус та гуртожиток.

«Немає жодної галузі господарства та інституції, де б не працювали випускники університету внутрішніх справ імені Дідоренка. Це свідчить про високий рівень підготовки та якість освіти», – зазначив Віталій Комарницький.

Також очільник області разом з Командувачем ООС генерал-лейтенантом Володимиром Кравченком привітали ліцеїстів Кадетського корпусу, що в м. Кремінна.

«Дуже приємно знаходитися у стінах прославленого ліцею. Вітаю курсантів та викладачів із початком навчального року. Бажаю всім добра, миру й натхнення, наполегливої праці в навчанні. Ваша доля – у ваших руках, і зараз перед вами відкривається нове життя. Перемога буде за нами! Слава Україні!» – наголосив Володимир Кравченко та подарував ліцеїстам книги та спортивні м’ячі.

Під час заходу першокурсникам урочисто вручили ліцейські погони.