Прес-центр13 вересня 2019, 14:09

Віталій Комарницький: вдячний спортсменам, які залишилися вірними Луганщині

Сьогодні, 13 вересня, у Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості до Дня фізичної культури і спорту.

Привітав спортивну спільноту Луганщини з прийдешнім святом голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

«Приємно відзначити, що 18 із 124 медалей українських спортсменів на Олімпійських іграх здобули луганчани. Це значний внесок у спортивну скарбничку нашої країни. Незважаючи на важкі часи, у останні п’ять років наша область має представництво у національній збірній. Наші земляки вибороли ліцензії на участь в найближчих літніх Олімпійських іграх. Тобто, талановита молодь продовжує прославляти рідну область, – наголосив він. – Вдячний, що ви залишилися вірними Луганщині!»

Віталій Комарницький зазначив, що триває реконструкція Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп» у Кремінній: «Так, є певні зауваження, але ця олімпійська база має стати одним з кращих місць підготовки спортсменів».

Також очільник Луганщини нагородив присутніх обласними відзнаками.

Почесну відзнаку «За сприяння відродженню Луганщини» він вручив вихованцю відділення легкої атлетики Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Олександру Дмитриєнку, директору Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олегу Клименчукову, вихованцю відділення футболу Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Дмитру Невенченку, тренеру-викладачу з легкої атлетики Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Юрію Стусіку.

Листом подяки обласної державної адміністрації відзначено директора культурно-спортивного центру «Щастя» В’ячеслава Закору та колектив громадської організації «Міський клуб східних бойових та оздоровчих систем» (м. Сєвєродонецьк).

Сертифікатом для отримання грошової винагороди нагороджені чемпіон Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, чемпіон світу з легкої атлетики у приміщенні серед спортсменів з вадами слуху Олександр Дмитриєнко, чемпіон Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху Дмитро Невенченко, чемпіон Європи з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів, юнаків Микола Бараннік та його тренер Віктор Урбан, срібна призерка чемпіонату Європи з підводного спорту (плавання в ластах) Валентина Резнік та її тренер Олександр Золотов.

Під час урочистостей відзначено наших знаних земляків – призерів та учасників Олімпійських ігор: Ольгу та Віктора Бризгіних, Ирину Янович, Станіслава Рибальченка.

Багато присутніх нагороджено грамотою управління молоді та спорту обласної державної адміністрації.

Під час заходу зазначено, що у 2019 році від Луганщини до складу національних збірних команд України з олімпійський і неолімпійських видів спорту увійшли 252 спортсмени, за І півріччя представники області вибороли майже 1000 медалей на всеукраїнських, світових та європейських першостях. Наразі спортсмени Луганщини активно готуються до головних світових змагань чотириріччя – літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2020 та Дефлімпійських ігор 2021 року.