Прес-центр6 вересня 2019, 12:09

Віталій Комарницький відвідав «Донбас Медіа Форум»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь у «Донбас Медіа Форумі», що відбувається у м. Харкові 5-6 вересня.

Під час свого виступу Віталій Комарницькй наголосив на важливості проведення медіа-форуму як майданчика для обговорення проблемних питань об’єднання України, реінтеграції непідконтрольної українській владі території Донбасу, протидії інформаційній агресії, захисту та розбудови українського медійного простору.

«Я вважаю, що ми дуже недопрацювали в інформаційній сфері. Наразі необхідно об’єднати зусилля заради боротьби за уми й душі людей, які вимушені були залишитися на непідконтрольній українській владі території, особливо дітей та молоді. Нав’язаний ворожою пропагандою світогляд є практично догмою для тисяч школярів, які пішли у перші класи на окупованих територіях. На жаль, дитина, неначе губка, всотує інформацію, ще не вміє читати між рядків. Але це наші громадяни, українці, тому необхідно налагодити зв’язки з ними та укріпити ті, що існували протягом минулих п’яти років», – зазначив голова облдержадміністрації, звертаючись до медіа-експертів.

За його словами, засоби масової інформації мають одну з ключових ролей у відновленні миру та поверненні тимчасово окупованих територій під контроль української влади.

У рамках форуму очільник області взяв участь у дискусії з питань укріплення національної єдності, розбудови і розвитку підконтрольних українській владі територій Донбасу, укріплення зв’язків з громадянами, які проживають на тимчасово окупованих територіях та майбутніх змін у державній політиці щодо них.