Прес-центр27 вересня 2019, 16:09

Віталій Комарницький зустрівся з представниками UNICEF

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з делегацією Представництва UNICEF в Україні, в ході якої було обговорено поточну діяльність та плани міжнародної організації щодо взаємодії з обласною владою.

Очільник області засвідчив високу повагу заступниці голови Представництва UNICEF в Україні Лорі Білл та голові Краматорського офісу UNICEF Роману Шейку, подякував міжнародним партнерам за надану підтримку жителям Луганщини у складний період, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю.

«Дякую за той вражаючий обсяг роботи, що здійснив Дитячий фонд ООН в Луганській області. Значну частину міжнародної технічної допомоги було спрямовано водопостачальним підприємствам області – покращився стан водовідведення та доступ громадян до питної води. Це дуже важливий напрям роботи, особливо для регіону, де значна частина інфраструктури зруйнована через воєнні дії, – зауважив Віталій Комарницький. – Для нас дуже важливо, що UNICEF робить для підтримки сфери освіти, охорони здоров’я, дітей та молоді».

Лора Білл подякувала облдержадміністрації за організаційну підтримку, результативне співробітництво та, зі свого боку, запевнила, що проекти UNICEF на сході України буде продовжено у 2020 та 2021 роках і пізніше, якщо цього потребуватимуть жителі регіону.

«Безумовно, будемо продовжувати роботу і у сфері медичної допомоги, і розвитку молоді й освіти. Але ми б хотіли зосередитися більше у наступному періоді на посиленні потенціалу місцевих фахівців, які працюють у цих сферах. Оскільки, проекти, що надають безпосередню допомогу, закінчуються, а потенціал повинен залишатися, і необхідно зосереджувати увагу на цьому», – зазначила заступниця голови Представництва UNICEF в Україні.

Крім того, за словами Лори Білл, в рамках надання допомоги у галузі охорони здоров’я фонд також зосередиться на імунізації, зокрема, через інформаційну кампанію та роботу з фахівцями.

Учасники зустрічі погодилися запланувати низку контактів для актуалізації пріоритетів роботи Дитячого фонду ООН у Луганській області в рамках мандату організації та конкретизації можливих проектів.

Віталій Комарницький запропонував низку напрямів, що потребують першочергової підтримки, зокрема подальшого покращення технічного стану водовідведення та залучення представників організації до розроблення Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки, що наразі триває.

На думку очільника області, відкриття офісу UNICEF у Сєвєродонецьку здатне покращити ефективність співпраці фонду з організаціями та установами Луганщини.