Архів новин

02 января 2024

У грудні майже 5,5 тисяч ВПО з Луганщини отримали продуктові набори в хабах Сєвєродонецької громади

У Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) нашим ВПО надано 4 766 продуктових наборів, 292 пакунки підгузок, 12 гігієнічних наборів та дитяче харчування для немовлят. Медичні послуги - 328 особам.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) луганчанам видано 400 продуктових та 10 гігієнічних наборів від держави, а також 315 наборів продуктів та 151 дитячий різдвяний подарунок від благодійників.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Повернувся з Лиманського напрямку, а потрапив під обстріл в Харкові - поранено реабілітолога Рубіжанської лікарні

Це сталося 30 грудня ввечері. Співробітник Центру відновного лікування та реабілітації, відкритого Рубіжанською громадою в Харкові, встиг повернутися з Лиманського напрямку.

Там він займався реабілітацією бійців Національної гвардії, що задіяні на передовій.

Перед ракетним обстрілом він заїхав в один із кабінетів, розташовий у готелі "Харков Палас", щоб узяти додаткове обладнання.

Кожна система ППО вже врятувала щонайменше сотні життів, за кожне забране життя Росія відповідатиме – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

2 січня 24-го року – знову удар російських нелюдів. Майже сто ракет різних типів. Щонайменше 70 ракет збито. З них майже 60 – у районі Києва. Жорсткі удари були й по Харкову…

Зараз триває ліквідація наслідків. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним і близьким. Багато постраждалих. Усім надається необхідна допомога.

Я дякую працівникам ДСНС України, поліцейським, лікарям – кожному й кожній, хто допомагає людям.

Наші Повітряні сили, зенітники, мобільні вогневі групи – дякую вам, хлопці.

Як зміниться розмір пенсій з січня 2024 року

Закон України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” передбачає підвищення в 2024 році, зокрема, розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Так, згідно зі статтею 8 зазначеного Закону з 1 січня 2024 року мінімальну заробітну плату встановлено в розмірі 7 100 грн (до 1 січня – 6 700 грн).

У хабі в Рівному надаються реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю

Продовжує надавати послуги КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження».

Заклад працює на базі Кремінського координаційного центру підтримки ВПО Луганщини у місті Рівне.

Два рази на тиждень фахівці «Відродження» проводять там заняття з творчої праці для діточок з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб і не тільки.

У команді Центру працюють спеціалісти, які допомагають дітям розкрити свій потенціал та соціалізуватися.

Адреса хабу: м. Рівне, вул. Кавказька, 9а. Телефон: 095 820 97 42.
 

Рубіжанський центр відновного лікування надає виїзні реабілітаційні послуги бійцям поблизу лінії фронту

Центр відновного лікування та реабілітації КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» запровадив новий проєкт з виїзної реабілітації, тому як не у кожного військового є можливість звернутися безпосередньо до медичного закладу.

Один із таких реабілітаційних виїздів відбувся до воїнів 13-ї бригади оперативного призначення «Хартія» Національної гвардії України, які зараз виконують завдання на Лиманському напрямку.

Наші військові мають змогу безкоштовно отримати послуги комплексного масажу, а також консультацію спеціалістів та реабілітологів Центру.

Цифровізація по-російські – замість мобільного зв’язку та інтернету встановили два таксофони в Рубіжному, ворог активно задіює дрони-камікадзе

«Ворог хоче мати перевагу в Серебрянському лісі, тому навіть тимчасово не атакуючи влаштовує там бомбардування, як от учора. Також росіяни активно застосовують безпілотники, 13 разів вдаривши ними по позиціях українських оборонців в нашій смузі відповідальності. По Невському та Білогорівці противник вчергове поцілив з мінометів та артилерійських установок», – зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.