Архів новин

18 января 2024

Блокувати шляхи обходу Росією санкцій – це блокувати терор – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко про цей день.

Дуже позитивна, реально надихаюча розмова з Президентом Франції Макроном.

Подякував за створення артилерійської коаліції в межах нашого оборонного формату «Рамштайн» та за готовність Франції поставити Україні саме цього року десятки «цезарів» – дуже результативних систем артилерії та снарядів до них.

Також будемо й надалі посилювати нашу ППО, дякую Франції за сильні рішення.

Завтра ВПО Луганщини зможуть вирішити питання пенсійного забезпечення в Полтаві

19 січня там відбудеться прийом фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна буде з 09:00 до 15:00 до хабу Лисичанської громади.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115, каб. 16.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 18 січня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 18 січня, день:

- на окупованій території регіону не вистачає лікарів. Так, в Алчевську на прийом до педіатра батьки з дітьми стоять в черзі по п’ять годин. Із вузькопрофільними спеціалістами ситуація ще гірша;

- до захоплених в 2022 році населених пунктів доставляють ліки здебільшого по шахрайських схемах і продають людям втричі дорожче. Майже всі аптеки там зачинені;

- медичні заклади заповнені пораненими військовими рф, цивільним там місця немає;

Для 95-ї бригади передали медичний автомобіль підвищеної прохідності, - Артем Лисогор

«Нова автівка Toyota Land Cruiser J78 оснащена усім необхідним сучасним медичним обладнанням для надання допомоги під час транспортування постраждалих та поранених, зокрема і для реанімаційних дій. Через декілька днів разом із Луганським регіональним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надано нашим військовим ще два аналогічних транспортних засоби», - підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор під час зустрічі з бійцями 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади.

500 пакунків з продуктами розфасовано, 300 – вже отримали наші ВПО на минулому тижні в хабах Кремінщини

500 продуктових наборів, які розфасували в Рівному, були доставлені у координаційні центри підтримки ВПО Луганщини в Києві та Дніпрі. Майже 300 внутрішньо переміщених осіб вже одержали ці пакунки у цих та інших хабах громади.

Також у Рівному надавали допомогу юрист, фахівець центру зайнятості, сімейний лікар, психолог, фахівці КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження».

У Дніпрі відбулися прийоми спеціалістами центру зайнятості, Пенсійного фонду України, ЦНАПу, юристом, медичними працівниками.

Керівництво пенсійного фонду Луганщини 19 січня прийматиме наших ВПО в Києві

У п’ятницю там відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяни Нікітіної.

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 до хабу Гірської громади.

Адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 16/3.

«Борт 54». Пам'яті Дениса Монастирського

«Борт 54». Ранок 18 січня 2023 року став трагічним для усієї країни — у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС, на борту якого перебувало вище керівництво Міністерства внутрішніх справ на чолі з тодішнім Главою відомства Денисом Монастирським.

Авіакатастрофа забрала життя 14 осіб, у тому числі 1 дитини. Ще 25 громадян зазнали поранень.

Розповідаючи про життєвий шлях, дружина загиблого Глави МВС Жанна Монастирська пригадує, як не хотіла, аби чоловік очолював відомство, але розуміла — що це дійсно та відповідальність, яку він готовий на себе взяти.

Загарбники стали використовувати більше дронів для підтримки наступальних дій

27 штурмів противника відбито на Лимано-Куп’янському напрямку минулої доби.

Ворогом завдані чотири авіаційні удари та застосовані 54 дрони-камікадзе.

Така велика кількість БПЛА не є властивою для цієї ділянки фронту, де за добу окупанти запускають переважно до 30 дронів, - пояснив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Та додав, що зараз росіяни стали використовувати цей баражуючий боєприпас у якості підтримки наступальних дій.

За учора ліквідовано 196 окупантів та знищено 79 одиниць військової техніки.

За рік у Вінниці луганчанам видано понад 32 тисячі гуманітарних наборів

У місцевому хабі обліковується близько 3 000 жителів Луганської області.

Щомісяця майже 1 800 наших ВПО отримують там благодійну допомогу.

Зокрема, минулоріч видано більше ніж 32 тисячі гуманітарних наборів. Серед них 21 972 продуктових, 4 219 пакунків з матрацами, ковдрами, постільною білизною, посудом, 4 902 –гігієнічних тощо.

В «лнр» працюватимуть радники директорів шкіл з виховної роботи – на пропаганду серед дітей виділено майже 40 мільярдів, у шпиталі до рф відправляють лише важкопоранених – інших повертають на фронт, ворог штурмував поряд з Макіївкою та Білогорівкою

«Противник тисне біля Макіївки та Білогорівки, обстрілюючи та намагаючись там просунутися. За учора нашими захисниками відбито вісім таких спроб. Під вогонь росіян також потрапило Невське. Авіацію вони спрямували на Білогорівку та Серебрянський ліс», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.