Архів новин

05 января 2024

Витримати цей рік означає витримати всю війну – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Щойно провів розмову з Президентом Туреччини Ердоганом. Дуже змістовна розмова. Як і завжди, кожен день цього тижня ми використовуємо для активізації нашої міжнародної роботи, щоб цей рік уже від перших тижнів почав давати результати.

Я подякував Президенту Ердогану за досягнутий рівень нашої співпраці в багатьох сферах, зокрема і в оборонній. Ми маємо спільні проєкти – вже успішні, і цього року мусимо зробити ще більше для посилення наших держав, наших народів.

Артем Лисогор доручив підготувати гумхаби для роботи у форматі «пунктів обігріву»

У гуманітарних хабах для ВПО з Луганської області запрацюють пункти обігріву на випадок погіршення погодних умов та можливого блекауту внаслідок ворожих атак на енергетичні об’єкти України. Таке рішення ухвалила Рада оборони Луганської області, яка відбулась під головуванням начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора.

Бізнес Луганщини може скористатися онлайн послугами обласної служби зайнятості

Релокувавшись до будь-якого регіону країни, роботодавці, які продовжують працювати, намагаються відновити або розпочати свій бізнес, мають змогу отримати послуги Луганської обласної служби зайнятості онлайн.

Вся процедура відбувається за допомогою електронних сервісів.

Телефони: 050-140-81-02, 095-167-51-08. Або перейдіть за посиланням http://surl.li/ioarc

Фахівці проконсультують щодо різноманітних програм компенсаційних виплат від держави роботодавцям за працевлаштованих співробітників.

У Броварах 10 січня надаватимуть роз’яснення пенсійники Луганщини

10 січня з 10:00 до 12:00 там відбудеться онлайн-консультація з пенсійних питань від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Звертайтеся до хабу Сватівської громади.

Адреса: Київська область, м. Бровари, вул. Героїв України, буд. 30.

30 календарних днів від народження дитини є у батьків, щоби подати заяву на отримання «пакунка малюка» до органів соцзахисту населення чи ЦНАПу за місцем проживання

Зазвичай бебі-бокс видають у пологовому будинку, проте його можна отримати пізніше. Зробити це можуть не тільки біологічні батьки, а й усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.
Вартість «пакунка малюка» для держави — 6778 грн, але якщо батьки купуватимуть все, що входить до нього, в роздріб, увесь набір коштуватиме значно дорожче.
Отримання бебі-бокса не обмежує право сім'ї на інші види соціальної підтримки, передбачені національним законодавством.

Послуги, які можна одержати в хабах Кремінщини у 2024 році

Гуманітарні осередки громади розташовані у містах Рівне, Київ, Дніпро та Андрушівка.

Там внутрішньо переміщені особи Луганщини отримують продуктові набори та низку безоплатних послуг.

Зокрема, у хабах організовано консультації із соціальних питань, приймають юристи, психологи, спеціалісти Пенсійного фонду України, Луганського обласного центру зайнятості, Державної служби з питань праці.

Відвідувачі можуть звернутися до сімейних лікарів, педіатра, психотерапевта, отоларинголога.

У хабі в Броварах можна звернутися до адміністраторів ЦНАПу

У Координаційному центрі при Сватівській міській військовій адміністрації в м. Бровари функціонує відділ «Центр надання адміністративних послуг».

Роботу ЦНАПу забезпечують два адміністратори.

Вони надають 15 адміністративних послуг.

Жителі Луганщини почали отримувати січневі пенсії

Фінансування пенсій за січень 2024 року розпочато.

4 січня мешканцям Луганської області через уповноважені банки на відповідні виплати вже перераховано 124,3 млн гривень.

Також 33,9 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 96,8 тис. гривень - на оплату лікарняних.

На 9,4 млн гривень профінансовано виплати житлових субсидій та пільг.

Гірникам луганського «Східвугілля» винні 400 мільйонів, у Новопсковській громаді окупанти майже два роки не можуть поновити автобусне сполучення, авіаційними бомбами росіяни зруйнували ще два будинки в Невському

«По Невському загарбники вдарили чотирма керованими авіаційними бомбами КАБ-500, вщент зруйнувавши ще два будинки. На щастя, обійшлося без жертв. Вкотре наголошу, що залишатися в селі вкрай небезпечно. Ворог б’є, не звертаючи уваги на цивільних, – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Перебуваючи в активній обороні, наші військові завдають противнику значних втрат. Окупанти навіть при перегрупуванні на окремих ділянках фронту, не зменшують тиск на інших. Учора атакували на Куп’янському напрямку – безуспішно».