Архів новин

25 января 2024

Соціальна ситуація в Україні зараз багато в чому базується на якості реалізації міжнародних домовленостей – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко про цей день.

Селектор – уранці. Доповіді військових, МВС, інформація від розвідки, доповідь із регіонів щодо ліквідації наслідків російських ударів. Одеса, Донеччина… Окремо – у Нью-Йорку сьогодні триває підготовка до засідання Радбезу ООН, міністр закордонних справ доповів щодо нашої відповідної роботи, контактів із партнерами.

У Пенсійному фонді Луганщини нагадали про процедуру верифікації ВПО для отримання пенсій

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОДА заступник начальника ПФУ Луганщини Тетяна Нікітіна розповіла про актуальні правила верифікації для призначення пенсії.

Вона повідомила, що наразі термін ідентифікації для ВПО подовжено до 31 березня 2024 року.

Пройти ідентифікацію можливо особисто звернувшись до будь-якого сервісного центру ПФУ та надати оригінали паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу і підтверджує її вік, та визначеного законодавством документа, в якому зазначено відомості про місце проживання.

На вирішення проблем переселенців з обласного бюджету у 2023 році виділено майже 150,6 млн грн, - результати роботи розглянув Координаційний центр підтримки цивільного населення

На вирішення проблем переселенців з обласного бюджету у 2023 році виділено майже 150,6 млн грн, - результати роботи розглянув Координаційний центр підтримки цивільного населення
Координаційний центр підтримки цивільного населення при облдержадміністрації підбив підсумки роботи у 2023 році та визначив пріоритети на 2024-й.

Зокрема, на засіданні розглянуто реалізацію прийнятої у вересні Обласної комплексної цільової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період до 2025 року.

Представники Луганщини долучилися до інформаційного дня програми Interreg Europe

25 січня відбувся інформаційний день у рамках програми Interreg Europe.

Він організований для співробітників органів місцевого самоврядування, агенцій регіонального розвитку, державних органів, навчальних та закладів охорони здоров’я, неприбуткових організацій, які готові напрацьовувати кращі рішення для регіонального та територіального розвитку спільно з партнерами з країн-членів ЄС.

Цього разу він проведений українською мовою, що дозволило значно розширити коло аудиторії та більш доступно донести цілі та завдання згаданого проекту.

Артем Лисогор передав спецтехніку для потреб після деокупації Сватівщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у передачі вакуумної мулососної машини для потреб Сватівської громади.

«Ця техніка буде вкрай необхідною для нас після деокупації. Наразі між машина буде заробляти гроші для громади. Дякуємо нашим надійним партнерам з фонду «Партнерство за сильну Україну», завдяки співробітництву з яким громадам області придбано велику кількість високовартісної техніки та устаткування», – наголосив Артем Лисогор.

Послуги, які пропонують нашим ВПО у хабі в Житомирі

В місцевому координаційному центрі надання допомоги ВПО з Луганської області, що діє при Білокуракинській селищній військовій адміністрації, крім гуманітарної допомоги можна одержати:

- щовівторка – консультацію психолога від БО «Рокада»;

- щосереди – послуги перукаря;

- щочетверга – первинну юридичну допомогу від БО «Право на захист»;

- кожен четвертий вівторок місяця – консультації спеціаліста пенсійного фонду.

У приміщенні координаційного центру організовано прийом адміністратора ЦНАПу.

Більше 50 тисяч різноманітних наборів видано в хабах при Гірській громаді у 2023 році

У містах Київ, Полтава, Корсунь-Шевченківський та селі Богданівка обслуговувалося понад 12 тисяч ВПО.

Впродовж року відвідувачі отримали від Луганської обласної державної адміністрації понад 47 тисяч продуктових, більше п’яти тисяч гігієнічних наборів, близько 1600 підгузків для дітей та дорослих.

Крім того, більше двох тисяч осіб обрали собі одяг, взуття, постільну білизну, рушники, іграшки та посуд. Для 157 малюків видане дитяче харчування.

Продовжилася робота із міжнародними благодійними та громадськими організаціями.

До яких лікарів із Сєвєродонецька можна звернутися у Дніпрі

У м. Дніпро за адресами вул. Бригадна, 11 (район ТК «Нагорка»), та проспект Олександра Поля, 22, приймають медичні працівники КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради.

Це, зокрема, терапевт, педіатр, уролог, хірург і хірург дитячий, окуліст, невропатолог та невропатолог дитячий, кардіолог, кардіоревматолог дитячий, гінеколог та онкогінеколог, дерматовенеролог, ендокринолог, інфекціоніст, ортопед-травматолог, отоларинголог дитячий та дорослий, гінеколог дитячий.

У п’ятницю в Києві на запитання ВПО відповідатимуть пенсійники Луганщини

26 січня у столиці відбудеться прийом спеціалістами пенсійного фонду нашого регіону переселенців з Луганської області.

Вони можуть звернутися за вирішенням пенсійних питань з 10:00 до 15:00 до хабу Лисичанської громади.

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8А (ст. метро «Житомирська»).

У Довжанську дев’ять років не можуть відремонтувати систему водопостачання, у Новодружеську не надаються комунальні послуги та відсутнє транспортне сполучення, ворог збільшив кількість обстрілів по всій лінії фронту

«Загарбники продовжують тиснути поряд з Макіївкою та залишаються активними у Серебрянському лісі. На цих ділянках фронту наші захисники відбили п’ять штурмів. Піхоту ворога все частіше підтримує велика кількість безпілотників. Останнім часом упродовж доби їхнє застосування збільшено вдвічі», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

По Білогорівці та Серебрянському лісництву росіяни вдарили з авіації. На зазначених напрямках вони активно застосовували артилерію та міномети. У другій половині січня кількість ворожих обстрілів на східному фронті зростає.

Україна пройшла колосальний шлях, вистояла й має захиститися – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

700-й день цієї війни – дуже складний день.

Перше. Викликав Умєрова, Залужного, Шапталу, Буданова та Малюка – доповіли щодо ситуації з літаком та обміном.

Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства.

Потрібно встановити всі чіткі факти. Настільки, наскільки це можливо з урахуванням того, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем.

«Факти» – це головне слово зараз.