Архів новин

31 января 2024

Забезпечуємо та постійно посилюємо захист енергетичних обʼєктів зміцнюємо наш повітряний щит - звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко про цей день.

Найперше – обмін, звичайно. Повернули наших людей. Ще 207. Загалом понад 3 тисячі. Хлопці, які воювали і в Маріуполі, і на інших напрямках на Донеччині, Харківщині, Запоріжжі. Різні звання у хлопців, різний досвід. Усі однаково важливі для України. І так само звільнимо всіх наших людей. І це обов’язок. Ми шукаємо кожного й кожну – військових і цивільних. Перевіряємо всі можливості. І наша команда щодо цього працює без будь-яких перерв.

Із російського полону повернулися п’ятеро військовослужбовців Луганського прикордонного загону

Усі вони перебували у неволі з квітня 2022 року.

Володимир Дида — солдат, водій групи інспекторів прикордонної служби.

Михайло Шемоніцький — солдат, кухар відділення тилового забезпечення прикордонної комендатури швидкого реагування «Щастя».

Вважалися зниклими безвісти після боїв у селі Нове на Луганщині.

Дмитро Іус — штаб-сержант, начальник відділення логістики відділу прикордонної служби «Станиця Луганська».

Роман Краснянський — штаб-сержант, начальник відділення управління відділу прикордонної служби «Станиця Луганська».

У Полтаві 2 лютого ВПО з Луганщини можуть звернутися за роз’ясненнями стосовно пенсійних питань

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведуть у цьому місті в п’ятницю прийом наших переселенців.

Звертайтеся з 9:00 до 15:00 до хабу Лисичанської громади.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115, каб. 16.

До хабу Гірської громади в Києві надійшли продуктові набори – хто може одержати

Видача зареєстрованим у цьому хабі ВПО здійснюватиметься на умовах донора.

Допомогу отримуватимуть наступні категорії громадян: студенти, особи з інвалідністю І та ІІ груп, багатодітні родини, матері-одиначки, особи, які беруть участь у захисті України, члени сімей військовослужбовців.

Продуктові набори видаватимуться за заздалегідь сформованими списками згідно з черговістю реєстрації у загальній обласній базі.

Тобто переселенцям обов’язково зателефонують та повідомлять – які документи необхідні, коли та як її отримати.

Партія продуктів надана ГО «Аваліст».

Сьогодні вдалося звільнити з російського полону ще 207 українців, загалом повернули 3035 людей; зробимо все, щоб повернути кожного – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Зараз є хороша новина. Саме таких новин ми всі чекаємо. Сьогодні вдалося звільнити з російського полону ще 207 українців. 180 рядових і сержантів. 27 офіцерів. Майже половина – захисники Маріуполя. Воїни Збройних Сил, Нацгвардії, підрозділів Державної прикордонної служби та Національної поліції. 207 хлопців скоро будуть удома, з рідними. 207 родин уже щасливі. Впевнений: хлопці вже телефонують додому, вже почули найважливіші слова. Я щасливий, що це вдається.

Молодь Луганщини серед лауреатів загальноукраїнського творчого конкурсу

Інститут політико-правових та релігійних досліджень оголосив результати Всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді» з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Всеукраїнський конкурс ініційовано і проведено за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Національної академії педагогічних наук України, Європейської культурної асамблеї, Київської міської державної адміністрації, Всеукраїнського товариства «Знання» України та ін.

«Прозорість і підзвітність»: розслідуються факти протиправних дій посадової особи Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні

«Тривають слідчі дії щодо трьох комунальних підприємств, у діяльності яких аудитори виявили зловживання та незаконне використання бюджетних коштів. Учора слідчі поліції спільно зі Службою безпеки України провели обшуки у посадової особи КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня».

За тиждень ВПО з Луганщини в хабах громад Сватівщини отримали більше 400 продуктових наборів

У хабі в Броварах вони одержували продуктові набори, пледи та підгузки для дітей, скористалися послугами перукаря.

У Житомирі теж працював перукар, а також юрист БФ «Право на захист» та психолог БФ «Рокада».

У хабі Лозно-Олександрівської СВА в Ірпені приймали адміністратори ЦНАПу, юрист Данської ради у справах біженців, спеціаліст ПФУ.

У п’ятницю в Києві вам допоможуть вирішити пенсійні питання

2 лютого там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Задля вирішення питань пенсійного забезпечення звертайтеся з 10:00 до 15:00 до хабу Кремінської громади.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8 (станція метро «Звіринецька»).

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 31 січня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 31 січня, ранок: 

- росіяни постійно б’ють по селах та логістичних шляхах; 

- за добу окупанти здійснили в нашій смузі відповідальності 190 обстрілів, застосувавши близько 600 снарядів; 

- учора з Невського евакуйовано трьох громадян – залишатися там вкрай небезпечно; 

- кожну штурмову групу росіян супроводжують щонайменше три-чотири одиниці їхньої важкої техніки, яку постійно знищують наші захисники; 

- в окупованому Сєвєродонецьку зупинилися єдина котельня, на роботу якої загарбники сподівалися; 

У Невському та Новолюбівці пролунало шість вибухів, звідти евакуювали трьох місцевих, із 17 лютого в «лнр» члени виборчих комісій агітуватимуть і опитуватимуть поквартирно

«Після багатомісячного життя під обстрілами вирішили переїхати в інші регіони країни троє жителів Невського. Це 55-річний чоловік, а також 55-ти та 61-річна жінки. В евакуації і подальшому влаштуванні їм допомогли в Красноріченській військовій адміністрації, де супроводжуватимуть питання врятованих і надалі», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він наголосив, що населенню прифронтових сіл необхідно убезпечити себе і рідних, погодившись виїхати в області, де більш-менш спокійно.