Архів новин

16 января 2024

Перевірка гуманітарних хабів Луганщини та відновлення роботи спеціалізованої служби для надання допомоги постраждалим від домашнього насильства

Відбулася апаратна нарада зі структурними підрозділами та представниками територій. На порядку денному розглянуто низку питань.

Зокрема, голова обласної державної –начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор заслухав звіти профільних заступників по роботі за 2023 рік. Також обговорені проблемні питання.

Опитування ветеранів щодо можливостей професійного росту

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та ветеранок, чинних військовослужбовців та військовослужбовиць пройти онлайн-опитування ветеранів про ваші актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного і професійного зростання.

Як Захисникам з Лисичанська отримати матеріальну допомогу з бюджету громади

Одноразова грошова допомога надається мешканцям Лисичанської міської територіальної громади, які починаючи з 24 лютого 2022 року беруть (брали) безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних із повномасштабною військовою агресією російської федерації проти України.

Її розмір становить 20 000 гривень.

Заява про надання грошової допомоги та необхідні документи надсилаються заявником поштовим зв’язком або надаються особисто за адресою хабу Лисичанської міської військової адміністрації: площа Троїцька, 5а, місто Дніпро, 49001.

До 30 січня вчителі можуть зареєструватися на сертифікацію–2024

Цьогоріч МОН розширило категорії педагогів, які зможуть узяти участь в оцінюванні.

Крім учителів початкових класів, математики, української мови та літератури, у 2024 році сертифікацію зможуть пройти вчителі навчальних предметів й інтегрованих курсів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство».

Реєстрація припиниться достроково, якщо кількість заяв досягне граничної кількості.
 

Луганський Євромайдан: в Женеві проходить фотовиставка від Луганського краєзнавчого музею

Сьогодні, 16 січня,  10-та річниця з прийняття «Диктаторських законів» януковича, які мали на меті придушити акції протесту, що вже почалися в країні та ізолювати Україну від європейських цінностей і демократії.

Події, які розгорталися тоді в Луганську, зафіксував фотограф Олександр Волчанський. Його світлини демонструють настрій луганчан – вони збиралися біля пам’ятника Шевченка із синьо-жовтими стрічками та стягами, співали українські пісні, приходили з дітьми – адже ніхто не очікував кривавого повороту тих подій.

Сватівщина – Захисникам: антидрони, старлінки, авто та інше приладдя

Військові адміністрації Сватівщини разом із волонтерами минулоріч організували низку зборів для наших Захисників.

Зокрема, придбано автомобіль, декілька комплектів автогуми, автомобільні компресори, насоси для перекачування дизельного палива, стартові автомобільні кабелі.

Також за запитами військових були передані генератори, павербанки, акумулятори, вісім супутникових інтернет-модемів Starlink, тепловізійний приціл та 10 мобільних антидронів КВЕРТУС AD COUNTER FPV.

А ще – низка речей, які необхідні нашим захисникам щодня і є витратним матеріалом.

На куражі штурманули посадку і взяли в полон росіян безпосередньо з бліндажу, - штурмова бригада «Лють»

Минув рік від дня утворення об'єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють».

Бригада була сформована на основі бойового досвіду та сучасних методів підготовки бійців.

«Лють» брала участь у багатьох операціях на сході України. Бійці бригади успішно виконували свої завдання по знищенню ворога, звільненню українських населених пунктів.

Вони продовжують відвойовувати нашу Незалежність.

#Лють

Відео за посиланням: https://youtu.be/JUoHx8oGmcI?si=b4YfMw1hrJkIqtP2

Артем Лисогор про події на Луганщині – 16 січня, ранок (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 16 січня, ранок:

- останні півтора тижні ситуація на Луганщині дуже важка – росіяни тиснуть по всій смузі нашої оборони, маючи на меті вийти на адміністративну межу регіону;

- вже три дні ворог майже цілодобово штурмує Білогорівку; - по території Серебрянського лісництва прилітає велика кількість керованих авіаційних бомб;

- по Невському днями росіяни вдарили 14 ракетами. Ворогу байдуже на місцеве населення, що там залишається;

В «лнр» дозволили на виборах президента рф голосувати за українською ID-карткою, у дитячій лікарні в Лутугиному вимагають документи російського зразка, Сили оборони відбили потужні атаки в Кремінських лісах

«Окупанти змінили вектор штурмових дій, змістивши його від Макіївки на Серебрянський ліс та Білогорівку. В цих осередках за учора відбито 19 атак росіян. Значна частина наступів противника відбувалася за підтримки авіації. Ворог намагався витиснути наших захисників з лісового масиву. Зокрема, потужна спроба штурму була організована на позиції Волинської бригади територіальної оборони. Проте росіян там спіткала невдача – близько 90 поранених і вбитих загарбників, три знищених танки та низка іншої техніки», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.