Архів новин

29 января 2024

Обговорили проблемні питання медичного обслуговування на нараді з Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком

Основне сьогодні - це припинення контрактування наших медзакладів за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу релокованих з тимчасово окупованої території закладів на підконтрольну українській владі територію».

Наразі 44 заклади фінансуються за рахунок коштів, отриманих за угодами з НСЗУ та коштів місцевих бюджетів, п'ять закладів - за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

У хабі Гірської громади в Полтаві жінкам надавали набори гігієни

Понад 1 100 внутрішньо переміщених луганчан протягом тижня одержали допомогу у гуманітарних осередках цієї громади.

У Київському хабі надавалися юридичні консультації та адміністративні послуги, приймали лікар та спеціалісти Луганського обласного центру зайнятості.

У гуманітарному штабі в Богданівці роз’яснювали з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, а ще – стосовно працевлаштування.

У Корсунь-Шевченківському луганчани отримували консультації щодо захисту прав дітей, працювали лікарі Товариства Червоного Хреста України.

Катерина Безгинська проінспектувала роботу хабів для ВПО на Київщині

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська здійснила робочу поїздку на Київщину.

У рамках поїздки вона відвідала гуманітарні хаби: Сватівської РВА у Броварах та Лозно-Олександрівської СВА в Ірпені та завітала до Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини, роботою якого опікується Сватівська МВА.

Нашестя мишей та сміттєзвалища посеред тимчасово окупованих міст Луганщини: затвердили план роботи Державної Надзвичайної протиепізоотичної комісії

 

Разом з окупацією на територію регіону росіяни принесли антисанітарію та величезні сміттєзвалища, що спровокувало появу великої кількості тварин, які можуть бути розповсюджувачами небезпечних хвороб.

Артем Лисогор призначив обласні стипендії 34 провідним та перспективним спортсменам Луганщини

Очільник регіону підписав відповідне розпорядження № 14. Документом передбачені виплати упродовж першого півріччя.

Сьогодні ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і наші захисники зараз, стали на захист української держави та зупинили нападника

Країна-терорист, де людське життя нічого не варте, а основною є насилля та жорстокість - забирає життя наших найкращих земляків.

Пам’ятаємо усіх національних героїв, що полягли за Україну – воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків Армії УНР і УПА, героїв Крут, учасників російсько-української війни. Ми помстимося за кожного.

Наша сила та мужність незламна, адже ми боремося за свою свободу, за мир для наших дітей. А тому правда – на нашому боці. Навіть коли ворог в рази переважає.

Сєвєродончанка перемогла на чемпіонаті Європи з настільного тенісу серед молоді

Континентальна першість з настільного тенісу серед молоді (U-21) проходила у Скоп’є (Північна Македонія).

На найвищу сходинку п’єдесталу за підсумками змагань в одиночному розряді зійшла Вероніка Матюніна.

Вона – сєвєродончанка, вихованка місцевої КДЮСШ № 1.

Успішно подолавши групову стадію, Вероніка взяла гору над першими двома суперницями у плей-офф і гарантувала собі нагороду.

Проте не зупинилася на досягнутому – у півфіналі перемогла Анну Бжиску з Польщі (4:2), а у фіналі – румунку Елену Захарія (4:3) здобувши титул чемпіонки Європи.

Шахти окупованої Луганщини росіяни орендують за безцінь, Макіївка і Невське потрапили під артилерійський удар ворога

«Противник, як і раніше активно наступає, зараз робить акцент на Куп’янському напрямку. На Лиманському – намагався просунутися біля Тернів, що на південь від нашого Невського. Окупанти активно використовують важку броньовану техніку, яка підтримує атакувальні наміри піхоти. Серед штурмовиків – як регулярні війська рф, так і групи, сформовані із ув’язнених, – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – На нашій ділянці фронту загарбники за добу завдали 125 обстрілів, використавши близько 500 снарядів. Під вогонь потрапили Макіївка, Невське та Білогорівка».