Прес-центр29 cічня 2024, 15:01

Катерина Безгинська проінспектувала роботу хабів для ВПО на Київщині

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська здійснила робочу поїздку на Київщину.

У рамках поїздки вона відвідала гуманітарні хаби: Сватівської РВА у Броварах та Лозно-Олександрівської СВА в Ірпені та завітала до Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини, роботою якого опікується Сватівська МВА.

Так, у хабі в Броварах, завдяки підтримці БФ «Рокада», було облаштовано куточок надання побутових послуг та дитячий простір, кінозону. Цей координаційний центр розпочав свою роботу чотири місяці тому, але вже має значний спектр послуг, якими можуть скористатись наші земляки. Зокрема, в центрі можна звернутись до адміністраторів ЦНАПу, отримати роз’яснення щодо соцвиплат та пільг. Також у вільне користування переселенцям надається оргтехніка та доступ до інтернету.

У гумхабі Лозно-Олександрівської громади проводяться майстер-класи для дітей, а у рамках співпраці з психологічним хабом «TANTO» за потребою надається перша психологічна допомога. Також тут працюють фахівці Попаснянського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Лелека».

За підсумком ознайомлення з роботою хабів Катерина Безгинська наголосила: «Наші земляки на Київщині отримують усю необхідну допомогу та підтримку. Вдячна співробітникам громад за щоденну працю на благо людей. Також хочу відзначити активне залучення міжнародних благодійних фондів для вирішення проблем мешканців громад».

Переселенців з Луганщини чекають за адресами:
Київська область, м. Бровари, вул. Героїв України, 30
Телефон: 093-803-52-73
Графік роботи: вівторок - субота з 10:00 до 15:00.

Київська область, м.Ірпінь, 74-ї Стрілецької Дивізії,1
Телефони: 066-96-61-467, 093-803-52-47
Графік роботи: понеділок – п’ятниця, з 10:00 до 15:00.