Архів новин

07 января 2024

Близько 70 тисяч продуктових наборів видано у трьох хабах Попаснянської громади у 2023 році

Так, у хабі в Харкові зареєстровано 3 456 внутрішньо переміщених осіб. Їм надано 18 292 продуктових набори від держави.

Від Міжнародної організації з міграції 336 сімей отримали матраци, стільці, посуд, ковдри, комплекти постільної білизни. А також – 1 600 наборів особистої гігієни.

Понад 4 000 харчових пакунків надійшли впродовж року від благодійників.

У гуманітарному осередку в Новомосковську зареєстровано 2 918 ВПО з Луганської області.

Їм допомогли 23 309 продуктовими наборами від держави, 2 767 наборами гігієни тощо.

Підбір вакансій по всій Україні – луганчани можуть звернутися до обласної служби зайнятості

Із працевлаштуванням або зміною виду трудової діяльності нашим ВПО допомагає Луганська обласна служба зайнятості.

Туди можна звернутися із будь-якого регіону країни.

Серед переваг – спрощена процедура реєстрації дозволяє отримувати послуги онлайн.

У службі пропонують не тільки підбір вакансій за вашим профілем та бажанням по всій території України, але й можливість оформити допомогу по безробіттю.

Консультації фахівців: 098-875-48-95, 099-491-20-86. Або пройдіть за посиланням http://surl.li/invaz

Українці за кордоном можуть записатися онлайн на здачу ДНК для пошуку рідних, зниклих безвісти

Українці, які через збройну агресію рф вимушено перебувають за кордоном, можуть здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Наразі розпочато онлайн-запис на таку процедуру.

Заявки прийматимуть до 15 січня 2024 року на електронну адресу: hotline@dmsu.gov.ua.

1 570 жителям Рубіжанської громади минулоріч розподілені понад 18 мільйонів грошової допомоги

Так, 188 Захисникам за Програмою надання грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, які беруть/брали участь у бойових діях, пов’язаних з повномасштабною військовою агресією рф проти України «Громада – Захисникам і Захисницям», загалом виплачено 5 мільйонів 640 тисяч гривень.

323 особи за Програмою надання грошової допомоги населенню Рубіжанської громади, які опинилися в складних життєвих обставинах/ є особами з інвалідністю унаслідок війни/ є членами сімей загиблих/померлих/безвісно зниклих Захисників і Захисниць України, одержали допомогу на 1 мільйон 820 тисяч гривень.

Як пенсіонеру пройти ідентифікацію за допомоги відеозв'язку

Починаючи з 2004 року, в Україні діє норма щодо проходження фізичної ідентифікації отримувачів пенсій та соціальних виплат, яка здійснюється у відділеннях банку або сервісних центрах Пенсійного фонду України.

Враховуючи дію воєнного стану, фізичний візит до таких установ може бути ускладненим, тому наразі для пенсіонерів-переселенців, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, існує можливість пройти ідентифікацію за допомогою відеозв’язку до 31 березня 2024 року включно.

У другий вівторок місяця пенсійники Луганщини приймають у Вінниці

9 січня з 09:00 до 11:00 спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області у місцевому хабі надасть онлайн-консультації з питань субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат.

Адреса: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-Б.

Майже 500 харчових пакунків видано у перший тиждень року ВПО з Луганщини в хабі Сєвєродонецької громади у Дніпрі

Переселенцям з нашої області, які зареєстровані в хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації у місті Дніпро (просп. Калнишевського, 27-К), надано 485 продуктових наборів, 45 пакунків підгузок та п’ять гігієнічних дитячих наборів.

У хабі в Тернополі (вул. Грушевського, 5) наразі очікують на підвезення продуктових наборів.

Замість житла – смітники: в «лнр» до 2030 року росіяни облаштують шість сміттєзвалищ, при штурмах ворог не економить танків та іншої техніки

«Як і щодня, масованим обстрілам піддалися звільнені села Луганщини і укріплення українських військових – у нашій смузі відповідальності зафіксований 551 ворожий снаряд. Противником відкривався вогонь, зокрема, по Невському та Білогорівці. Авіаційного удару зазнало Серебрянське лісництво, – зазначив очільник регіону Артем Лисогор. – Останніми днями росіяни зосередили атакуючи зусилля на Куп’янському напрямку. Намагаються прорвати нашу оборону як регулярні війська рф, так і штурмові підрозділи, сформовані із колишніх ув’язнених. Танків та броньованих машин вони не економлять».