Архів новин

22 января 2024

Січневий графік телефонних «гарячих ліній» із керівництвом ГУ ПФУ Луганщини змінено

У середу, 24 січня, із 10:00 до 11:00, як і було анонсовано раніше, мешканці Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Тетяни Нікітіної. Телефон: (095) 802-61-38.

У четвер, 25 січня, із 10:00 до 11:00 також відбудеться «гаряча лінія» заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Евеліни Приймак. Телефон: (068) 300-40-86.

Рятував життя військових та містян у напівзруйнованій Попасній – Глава держави відзначив внесок нашого лікаря

Медаллю «За врятоване життя» Дмитра Ганича сьогодні нагородив Президент Володимир Зеленський.

Із початком нападу росіян Дмитро Ганич залишився в місцевому медзакладі та продовжував надавати допомогу пораненим українським військовим та цивільному населенню.

Із 5 березня 2022 року в будівлі Попаснянської міської багатопрофільної лікарні працювали тільки він – завідувач хірургічним відділенням – та одна медсестра.

В єдності наша сила: Митці Луганщини відсвяткували День Соборності України

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела обласний онлайн-захід «В єдності наша сила!» ініційований Луганським обласним центром навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва.
На початку заходу хвилиною мовчання було вшановано пам'ять військовослужбовців, що ціною власного життя захистили соборність та незалежність.

У вівторок на пенсійників Луганщини очікують у хабі Старобільщини в Києві

23 січня з 10:00 до 15:00 там відбудеться прийом спеціалістами ПФУ нашого регіону внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають у Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Старобільської районної державної адміністрації.

Адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26а, кабінет 330 (станція метро «Печерська»).

Луганчани долучилися до патріотичного флешмобу та «круглого столу» до Дня Соборності України

Як символ єдності нашої держави – молодь зібрала мапу України.

Тему історичної правди та консолідації українців у боротьбі за незалежність нашої держави обговорили за участі знаних науковців.

Зокрема, із доповідями щодо значення Акта Злуки та сучасного порядку денного для України виступили кандидат історичних наук Ольга Посунько, завідувачка відділом історії України Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького Тетяна Цимлякова, а також директор «Науково-редакційного центру обласної серії книг «Реабілітовані історією» Андрій Лимар.

Наша Анна Письменська увійшла до п'ятірки кращих на міжнародних змаганнях зі стрибків у воду в Німеччині

Із 18 по 21 січня у німецькому місті Росток відбулися 66-ті міжнародні змагання зі стрибків у воду.

Анна Письменська в парі з Вікторією Кесарь (м. Запоріжжя) потрапили до п'ятірки найкращих синхронних дуетів на триметровому трампліні з результатом 252.90 бали.

День Соборності: пліч-о-пліч з дніпрянами поклали квіти до пам’ятника Шевченка у Дніпрі

"Біля п'єдесталу Кобзаря з року в рік збиралися і в Луганську. Сьогодні там тихо. Не лунають пісні, не читають віршів, не радіють діти. Але впевнений - ми повернемо наш синьо-жовтий прапор на кожен метр української землі", - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він підкреслив, що українці мають єдину мрію – соборна, незалежна, мирна та процвітаюча країна!

Мрія, за яку проливає кров вже не одне покоління і яку так жадібно та нахабно в нас намагається відібрати країна-терорист.

У січні на східному фронті наші бійці знищують більшу кількість російських танків, аніж в грудні

Такі дані надав начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Від початку року, станом на 20 січня, втрати росіян в смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» склали 7 055 осіб вбитими та пораненими, а також 931 одиницю військової техніки. Серед переліку – 120 танків, 218 броньованих машин, 178 гармат та мінометів.

Для прикладу, за минулий місяць було спалено 167 танків загарбників. Якщо порахувати по днях, то у грудні щодоби в середньому знищувалось по п’ять танків, зараз – по шість.

Привітання Президента України з Днем Соборності

Дорогі громадяни!

Рівно 105 років тому саме тут, на Софійській площі у Києві, були проголошені такі рядки: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України».

Це слова з Акта злуки, який об’єднав українські землі по обидва береги Дніпра в єдину державу. І з цієї нагоди сьогодні ми відзначаємо День Соборності України.

Привітання Артема Лисогора з нагоди Дня Соборності України

Шановні жителі Луганщини, співвітчизники!

Наша єдність – наша сила!

Соборність – не тільки об’єднання в одне ціле всіх національних земель, а й духовна консолідація українців.

Так було понад 100 років тому, коли обидві частини України – Наддніпрянщина та Галичина – об’єдналися в одній державі. Так є сьогодні, коли усі сили країни та суспільства спрямовані на захист Незалежності України.

Впродовж цього кривавого десятиліття ми довели усьому світу, що здатні та готові захищати свою державність перед обличчям грізного і підступного ворога – московії.

У районі Макіївки точаться активні бойові дії; фсб перевірятиме освітян в окупації, які влаштувалися до 2014 року; з навчальних закладів «лнр» вилучать всю україномовну літературу

«Із самого ранку позиції поблизу Макіївки постійно штурмують росіяни. По селу завдано авіаційного удару. А також чисельних артилерійських. Як і по сусідньому Невському. Наслідки руйнувань уточнюватимуться при сприятливій безпековій ситуації, – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Ще шість атак відбито в Білогорівці. По цьому населеному пункту і по Кармазинівці противником відкривався прицільний вогонь. По Серебрянському лісу окупанти били з авіації».