Прес-центр25 cічня 2024, 16:01

Представники Луганщини долучилися до інформаційного дня програми Interreg Europe

25 січня відбувся інформаційний день у рамках програми Interreg Europe.

Він організований для співробітників органів місцевого самоврядування, агенцій регіонального розвитку, державних органів, навчальних та закладів охорони здоров’я, неприбуткових організацій, які готові напрацьовувати кращі рішення для регіонального та територіального розвитку спільно з партнерами з країн-членів ЄС.

Цього разу він проведений українською мовою, що дозволило значно розширити коло аудиторії та більш доступно донести цілі та завдання згаданого проекту.

Ростислав Томенчук, директор Департаменту координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України, розповів про ключові особливості програми Interreg Europe та проектів у рамках нього, умови участі для потенційних українських партнерів, а також про Policy Learning Platform та як скористатися можливостями цієї платформи.

Загальний бюджет пілотного проекту із тестування нових підходів може мати обсяг від 40 до 120 тисяч євро за умови співфінансування 80% з боку програми для державних органів та 70% для неурядових організацій.

Загальний бюджет може сягати двох мільйонів євро.

«Ці проекти мають привести до більш розумної, зеленої, соціальної, доступної для громадян Європи та сприяти кращому регіональному врядуванню», - зазначив Ростислав Томенчук.