Архів новин

03 февраля 2024

Важливо зберігати консолідацію вільного світу й робити все, щоб Україна могла завдавати поразок Росії – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

 

Сьогодні ще один день нашої вдячності, нашої поваги до всіх, хто допомагає державі вистояти, б’ється заради України, перемагає.

 

Відзначив сьогодні воїнів ГУР державними нагородами. Саме тих хлопців, які забезпечили черговий успіх для України – затоплення російського військового корабля в озері Донузлав у нашому Криму. Ефектний вчинок. Але й ефективний, і надзвичайно корисний: що менше в Чорному морі російського флоту, то більше безпеки і в регіоні, і загалом у світі.

 

Олена Зеленська на конференції щодо ментального здоров’я в Берліні: Український досвід стійкості нині унікальний

Перша леді України Олена Зеленська перебуває в Берліні для участі в Українсько-німецькій конференції з питань ментального здоров’я, психосоціальної підтримки та реабілітації.

Свій візит вона розпочала із зустрічі з дружиною Президента Німеччини Ельке Бюденбендер.

«Для мене дуже важливо бути сьогодні в Німеччині, яка належить до світових лідерів у наданні допомоги Україні. Ми дуже вдячні за це й цінуємо, що підтримка з боку Німеччини має тенденцію до зростання. Цінуємо вашу особисту підтримку України та українців», – наголосила Олена Зеленська.

У хабі в Тернополі видають набори від Міжнародної організації з міграції

До хабу Сєвєродонецької громади у місті Тернопіль (вул. Грушевського, 5) цього тижня надійшла допомога від Міжнародної організації з міграції.

Ці набори вже отримали 103 сім'ї – загалом 186 луганчан. А саме ті, кому МОМ ще жодного разу не надавала таку допомогу. Попередньо наші ВПО заповнили відповідну форму.

Із понеділка видача продовжиться.

У Сервісних центрах МВС з'явилися автомобілі для людей з інвалідністю

Для людей з інвалідністю послуги у Сервісних центрах МВС стають ще доступнішими. Відтепер скласти практичний іспит там можна на спеціально обладнаних автомобілях.

5 легковиків вже доправлені до регіонів, в яких діє проект «Автошколи для осіб з інвалідністю». Це Київ, Львів, Одеса, Дніпро та Кам’янець-Подільський.

Автомобілі обладнані додатковими педалями, численними важелями для ручного керування, які встановлюються в залежності від потреби конкретної людини. Також є джойстик для зручного керування усією електронікою.

На запитання ВПО 5 лютого в Рівному відповідатимуть фахівці ПФУ нашого регіону

У понеділок з 10:00 до 11:00 у місцевому хабі Кремінської громади відбудеться онлайн-консультування з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг.

Адреса: м. Рівне, вул. Кавказька, 9-А.

У 18 хабах, розташованих у 11 регіонах, можна звернутися до фахівців служби зайнятості

Фахівці Луганської обласної служби зайнятості проводять роз’яснювальну роботу серед населення та роботодавців в гуманітарних хабах громад нашого регіону.

Жителі Луганщини розпочали одержувати пенсії за лютий

У п’ятницю, 2 лютого, розпочато фінансування пенсійних виплат за лютий. 

На рахунки пенсіонерів Луганської області через банківські установи вже спрямовано 61,5 млн гривень.

На соціальні страхові виплати перераховано 33,9 млн гривень, в т .ч. 309,5 тис. гривень - на оплату лікарняних.

Захисники і Захисниці України отримали від Лисичанської громади ще майже мільйон гривень

Відбулося чергове засідання комісії з надання відповідної одноразової грошової допомоги.

За результатами розгляду заяв та наданих документів матеріальна допомога по 20 тисяч гривень кожному надана 49 мешканцям громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

У школах Довжанська окупанти викладають саперну справу, «оглянуті» ремонтниками квартири лисичан залишаються відчиненими, ворог не зменшує кількість БПЛА і броньованої техніки при штурмах

«При атакувальних діях російську піхоту майже щоразу супроводжує значна кількість важкої техніки. Останнім часом у якості підтримки з неба загарбники застосовують безпілотники. Лише за учора у смузі нашої відповідальності їх було зафіксовано щонайменше 14», – поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Бойові дії точилися в районі, що південніше від Невського. Це село потрапило під удари мінометів та артилерійських установок.