Архів новин

15 февраля 2024

Створюємо для України нову безпекову архітектуру, яка допомагатиме довгостроково – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Підсумки дня.

Перше – вдячність усім нашим захисникам неба. Чергову російську ракетну атаку вдалося відбити. Всього було застосовано понад 20 ракет різних типів, і значну частину знищено. Я дякую всім воїнам Повітряних сил, усім нашим зенітникам, мобільним вогневим групам. Дякую кожному й кожній, хто забезпечує ефективність ППО та РЕБ. І скоро додамо ще сили нашому захисту від російського терору.

Оптимізація навчальних закладів та покращення учбового процесу: визначили пріоритетні напрямки роботи в сфері освіти

 

Відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації. На ньому підсумували результати діяльності закладів освіти у 2023 році та обговорили проблемні питання, пов’язані з організацією подальшої роботи освітньої галузі області.

Нині для нашої області навчання в онлайні залишається єдиним доступним форматом, адже багато учнів та студентів знаходяться в різних регіонах країни, закордоном та на тимчасово окупованій території.

Луганчани в Тернополі: Олексій Смирнов перевірив послуги, які надаються хабом

"У гуманітарних осередках мають зробити все залежне, аби охопити увагою якомога більше наших ВПО. Це стосується як продуктової допомоги, так і спектру інших послуг. Особлива увага - пенсіонерам та уразливим категоріям громадян загалом, для яких така підтримка - найважливіша", - наголосив Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, відвідуючи хаб в Тернополі.

Він розташований по вулиці Грушевського, 5.

За його роботу відповідає Сєвєродонецька громада.

НМТ-2024: Оприлюднено демонстраційні варіанти тестів

Із ними можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти: https://testportal.gov.ua/demonstratsijni-varianty-nmt-2024/

Предметні тести, надані в окремих pdf-файлах, будуть зручними для тих, у кого повільний інтернет або немає змоги працювати впродовж тривалого часу з комп’ютером або іншим гаджетом. Наприкінці кожного тесту наведено правильні відповіді, тож ви зможете одразу перевірити себе.

Звернутися до спеціаліста Служби у справах дітей можна у хабі Старобільщини в Києві

У Центрі підтримки сім’ї при гуманітарному хабі у Києві фахівець Служби у справах дітей надає роз’яснення щодо відповідального батьківства, допомоги родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах, отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, та інших питань, що стосуються повноважень Служби. 

Адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26-А (каб. 330).

Хаб працює з 9:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

До пенсійників Луганщини в Києві звертайтеся у п’ятницю

16 лютого у місцевому хабі Гірської громади відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області прийматиме з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 16/3 (ст. метро «Майдан Незалежності»).

У хабі в Житомирі можна отримати консультацію психолога

Фахівець проводить індивідуальні консультації як онлайн, так і очно, а також організовує групові зустрічі. 

Психологiчна пiдтримка надається дорослим і дітям.

Спеціаліст працює за такими напрямами:
- управління стресом,
- подолання емоційних труднощів,
- розвиток життєстійкості, 
- творче саморозкриття, 
- психоедукація щодо психічних розладів 

Адреса: м. Житомир. вул. Чуднівська, буд. 105.
 
Телефон: 066 862 17 31.

На базі Кремінського хабу в Києві відбувся рекрутинговий захід на посаду демінера

Його проведено в рамках Меморандуму, укладеного між Луганською обласною державною адміністрацією та Представництвом «The HALO Trust».

Рекрутингові заходи на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів» проводяться для формування кадрового резерву фахівців з гуманітарного розмінування з числа ВПО Луганщини, який після деокупації області буде спрямований на очищення територій від вибухонебезпечних предметів.

Наголошено, що швидкість і якість відновлення звільнених територій буде залежати від людей, які займатимуться розмінуванням.

Увагу Старобільської громади Олексій Смирнов акцентував на забезпеченні переселенців тимчасовим житлом

Це та низку інших питань Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов розглянув у Львові, де базується хаб під опікою Старобільської міської військової адміністрації.

Він відзначив, що громадою релоковано та відновлено роботу медичних установ первинної та вторинної ланок. Так, у Дніпрі приймає пацієнтів КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», у Рівному – КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної  допомоги». 

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні воїни! Дорогі ветерани!

Від усієї душі хочу привітати тих, чия честь, відвага та вірність присязі спонукали до виконання інтернаціонального обов’язку миротворця.

Колишня Югославія, Косово, Ліберія, ДР Конго, Сьєрра-Леоне, Ірак, Малі – це не повний перелік країн, де пам’ятають та поважають внесок українського воїнства у складах різних міжнародних коаліцій. 

Там наші воїни брали участь у захисті цивільних від хаосу громадянських воєн, охороняли гуманітарні конвої та евакуйовували громадян інших країн з лінії вогню.

2 березня 2022 року російська авіація завдала удару по будинку нашого земляка Юрія Абакумова, де він мешкав із дружиною Наталією

Сьогодні вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав.

2 березня 2022 року російська авіація завдала авіаудару по будинку нашого земляка Юрія Абакумова, де він мешкав із дружиною Наталією. 

Тіло Наталії знайшли, а тіло Юрія - ні.

Так держава-терорист віддячила службовцю, який в лавах радянської армії приймав участь в бойових діях в Афганістані.

Юрієві Абакумову було 60 років. Він родом із Луганщини. 

Голосування на дому в «лнр» можна оформити навіть в день виборів – треба принести заяву на дільницю, через негоду частина Сєвєродонецька теж без світла, на нашому напрямку ворог підтягує резерви

«Противник тисне на південь від Невського – поблизу Тернів на Донеччині. Перебуваючи в обороні, наші військові докладають максимальні зусилля, аби сточити наступальний потенціал росіян. Завдають окупантам значних втрат. Загарбники вимушені підтягувати туди резерви разом зі всією наявною лінійкою озброєння та техніки, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – При найменшій можливості ворог користується перевагою в повітрі. Під вогнем мінометів та артилерії опинилися Невське та Білогорівка».