Архів новин

20 февраля 2024

Переселенці Луганщини в місті Бердичів отримали 200 продуктових наборів від Кремінського хабу

Із Рівного на Житомирщину кремінянами було доставлено чергову партію пакунків з продуктами. 

Працівники Андрушівського хабу під час виїзду до міста Бердичів роздали луганчанам 200 таких наборів.

Також переселенців консультували медична сестра та юрист благодійного фонду «Право на захист».

Адреса координаційного центру: м. Андрушівка, вул. Київська, 9.

Графік роботи: понеділок-п'ятниця, з 10:00 до 15:00.

Телефон: 066-342-83-65.

185 учасників бойових дій з Луганщини придбали житло за рахунок державних коштів

Заступниця очільника Луганщини Катерина Безгинська провела засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Члени штабу розглянули низку надважливих питань. Зокрема, хід реалізації «Обласної комплексної цільової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період до 2025 року», питання соціального захисту ветеранів та можливості залучення міжнародних партнерів до розвитку ветеранського бізнесу, а також зміни у чинному законодавстві щодо призначення та виплати державних соціальних допомог.

Протезування в Україні безоплатне для всіх, хто цього потребує. Держава оплачує встановлення якісних протезів, їх обслуговування та ремонт

Шлях пацієнта з ампутацією до отримання протезу нелегкий. Кожній людині важко прийняти той факт, що життя невідворотно змінилося, що треба звикати до нового життя.

Останнє, що потрібно людині в цьому процесі – це зайві перепони, зокрема й бюрократичні. Тому зроблено все, щоб сьогодні в Україні процес отримання протезу став максимально простим.

75 дронам росіян українські захисники завадили виконати бойові завдання на нашій ділянці фронту

На Лимано-Куп’янському напрямку відбулося десять бойових зіткнень, під час яких противник втратив 373 особи вбитими та пораненими, а також 115 одиниць озброєння та техніки.

Так, знищено два танки, шість БМП, самохідний міномет «Тюльпан», низка інших мінометів, що дуже важливо.

Бо зі 642 обстрілів, що зафіксовані на нашій ділянці фронту, принаймні половина здійснена з мінометів.

Крім того, ворог активно застосовує БПЛА – за учора ними завдано 25 ударів по позиціях українських захисників.

Втім, 75 дронів противника не досягли своєї цілі.

Оголошено конкурс грантів «Залучення молодих чоловіків та жінок до процесу відновлення України через проведення молодіжних обмінів»

У 2023 році UNDP спільно з Міністерством молоді та спорту України та обраними партнерами запровадили програму ВІДНОВА:UA, яка спрямована на залучення молоді до відновлення України та нормалізації життя в постраждалих від війни громадах за допомогою молодіжних обмінів.

До обмінів долучилися понад 700 молодих людей із 24 громад 12 областей України. 

Для подальшого заохочення участі молоді у відновленні України UNDP спільно з Міністерством молоді та спорту України і Всеукраїнським молодіжним центром у 2024 році планує реалізувати не менш масштабну програму, ніж минулоріч.

Артем Лисогор: Повернення територій до визнаних у 1991 році кордонів, гарантії безпеки, покарання росії за злочини – Україна заручається підтримкою європейського співтовариства

Багаторічний досвід показує, що ніякі обіцянки росії не варті навіть її рубля. Українці та європейська спільнота не віритимуть жодному папірцю, підписаному рукою керівництва держави-агресора. На будь-яких, навіть вкрай невигідних рф умовах. 

Всі розуміють, що при найпершій ліпшій нагоді, послабленні санаційного тиску на росію, вона повернеться до реалізації кривавих амбіцій.

Внутрішні переселенці та біженці, що знайшли прихисток за кордоном, щоранку мріють повернутися до Луганська, Донецька, Мелітополя, Бердянська, Генічеська, на південне узбережжя Криму.

Артем Лисогор під час поїздки в зону бойових дій, долучився до Акції зі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на Донеччині

Очільник Луганщини спільно з очільником Донеччини Вадимом Філашкіним та представниками правоохоронних структур поклали квіти до пам’ятних знаків. 

Події Революції Гідності розпочали наш складний шлях до вільного, демократичного та європейського майбутнього. Тоді на захист інтересів нації стали звичайні українці з коктейлями молотова та синьо-жовтими стягами в руках. Сьогодні – ми вже тримаємо зброю і боремося за кожен метр нашої землі. 

Ця боротьба обов’язково закінчиться Перемогою. Адже ми платимо велику ціну за наше вільне майбутнє. 

Герої не вмирають!

Звернення Президента України з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Наймолодшому з них, Назарію Войтовичу, було 17.  Найстаршому, Івану Наконечному, – 82. А всі вони разом – символ того, як різні люди з різних регіонів України самовіддано й мужньо захищають єдині цінності. Всі вони разом віддали життя за незалежність. Усі вони разом – Герої Небесної Сотні.

Луганчани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Дніпрі на новоствореній Алеї Захисників Луганщини наші земляки взяли участь у тихій акції «Ангели пам’яті» з нагоди 10-х роковин загибелі Героїв Небесної Сотні.

Розпочалась акція Загальнонаціональною хвилиною мовчання, де присутні схилили голови у знак пам’яті та пошани перед загиблими воїнами російсько-української війни.

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора до Дня Героїв Небесної Сотні

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

Сьогодні схиляємо голови у знак пам’яті перед загиблими учасниками Революції Гідності. Вони не були воїнами. Вони були звичайними пересічними українцями з різних куточків нашої держави. Але саме вони стали сподвижниками докорінної зміни нашої країни.

Загинув у війні з росіянами Олександр Стойловський - гірник із міста Ровеньки

Олександр був керівником ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське N°1».

Олександр Іванович за фахом - гірничий інженер, неодноразово відзначений нагородами, зокрема державною нагородою «За працю та звитягу».

Трудовий шлях розпочинав з підземного електрослюсаря, прохідника, а згодом - обіймав керівні посади на шахтах Луганщини.

До лав захисників він долучився у березні 2022 року, служив командиром взводу безпілотних авіаційних комплексів.

18 лютого на Запорізькому напрямку загинув.

Висловлюємо співчуття родині та близьким! Вічна пам‘ять!

Селище поблизу Лутугиного підтоплює вже місяць, у Сєвєродонецьку обурені зимовими рахунками за комуналку, противник застосовує велику кількість безпілотників

«Жителі Невського, на жаль, вже звикли до щоденних обстрілів з боку росіян. Небезпечно там було і вчора. Як і в Білогорівці, яку ворог штурмує протягом багатьох місяців. Ще декілька атак на цій ділянці фронту були зупинені українськими військовими. Противник використовує усі наявні види озброєння. І все більше нашим захисникам доводиться протидіяти БПЛА окупантів. Лише за минулу добу по позиціях Сил оборони завдано 21 удар безпілотниками», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.