Архів новин

14 февраля 2024

Нарощування наших виробництв – це захист життя наших воїнів і розширення наших можливостей на фронті – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Підсумки цього дня.

Перше. Дякую Збройним Силам України, дякую воїнам ГУР – групі 13 9-го департаменту. Сьогодні додалось іще безпеки в Чорному морі. І ще мотивації нашим людям. І це важливо. І ми крок за кроком очистимо Чорне море від російських терористичних об’єктів.

Завтра у Харкові ВПО роз’яснюватимуть пенсійні питання

Спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області у місцевому хабі прийме переселенців з нашого регіону.

Консультація відбудеться 15 лютого з 10:00 до 15:00 у гуманітарному осередку Попаснянської громади.

Адреса: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 4.

Катерина Безгинська провела засідання обласної координаційної ради із розвитку охорони психічного здоров’я

Темою для обговорення стало виконання Регіонального плану розвитку охорони психічного здоров'я у 2023 році та напрями його реалізації у 2024-му. 

Захід відбувся під головуванням заступниці очільника Луганщини Катерини Безгинської.

Як було зазначено, значна увага приділяється інтеграції послуг з психосоціальної підтримки на рівні первинної ланки надання медичної допомоги. 

Наразі на підконтрольній Україні території впроваджують медичну діяльність 19 центрів первинної медико-санітарної допомоги Луганської області. 

Більше половини обстрілів на Лимано-Куп’янському напрямку росіяни завдають з мінометів

За добу на нашій ділянці фронту ліквідовано та поранено 224 окупантів. 

Знищено 128 одиниць озброєння і техніки ворога. 

Серед цього переліку 78 різного типу БПЛА.

Виявлено та знешкоджено три склади з боєприпасами та 17 укриттів.

А також три танки, чотири БМП, шість гармат Д-30, два міномети 2Б9 «Васильок», три гармати 2С19 «Мста-С», самохідна гармата 2С7 «Піон», гармати 2С5 «Гіацинт-С» та 2А36 «Гіацинт-Б», ряд установок РЕБ та станцій відеоспостережень, установка ППО «Стріла-10», 12 автомобілів, вісім мінометів.

Луганська бригада ТРО потребує медично-евакуаційний автомобіль

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов відвідав розташування 111-ї окремої бригади територіальної оборони України.

Він вручив оборонцям обласні відзнаки «Захиснику Луганщини».

«Ви є щитом і мечем Луганської області. Кожен з вас героїчно відстоює не тільки державний суверенітет країни, а і крок за кроком допомагаєте звільняти власні оселі від бруду кремлівських чобіт. Низький уклін вам за те, що даруєте надію усій Луганщині на швидке звільнення», – наголосив Олексій Смирнов.

Майже на 9 мільйонів гривень минулоріч надана допомога ЗСУ Біловодською громадою

Близько тисячі луганчан зареєстровані у хабі Біловодщини, що розташований у Рівному.

Зі співробітниками гуманітарного осередку та селищної військової адміністрації, яка опікується роботою хабу, зустрівся Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов. 

Слід зауважити, що у 2023 році коштом місцевого бюджету Біловодщини на потреби Сил оборони України передані матеріальні цінності майже на 8,8 млн гривень.

Більше 2,5 тисяч одиниць комп’ютерної  техніки передали громадам області для забезпечення якісного онлайн навчання дітей

В умовах майже повної окупації Луганської області та активних бойових дій забезпечити нашим дітям доступ до освіти можливо за єдиною доступною дистанційною формою навчання.

Театральна студія, що діяла у хабі Кремінської громади у Києві, отримала нове приміщення

На базі хабу в цій студії дітки наших ВПО займалися упродовж року. 

Творчий центр «Children Show» відвідують дітки від 5 до 16 років, студенти. 

Заняття відбуваються два рази на тиждень. ВПО з Луганщини мають змогу навчатися безкоштовно.

А нещодавно для потреб студії у безоплатне користування надали окреме приміщення. 

Воно розташоване недалеко від гуманітарного хабу за адресою: вул. Бастіонна, 11.

Відтепер безкоштовно відвідуватимуть творчий центр й дітки з родин військовослужбовців.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 14 лютого, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 14 лютого, ранок:

- із суботи окупанти обходитимуть населення так званої «лнр» поквартирно – опитуватимуть про майбутній вибір у березневому голосуванні і проводитимуть необхідні бесіди;

- на телеканалах захопленого регіону триває відкрита агітація виключно за путіна;

- голосувати дозволили навіть з українським паспортом. До багатьох невеликих населених пунктів, попри гучні заяви росіян, паспортизація ще не дійшла.

Попрощалися із військовослужбовцем Олександром Брилем

Олександр зі Старобільська, навчався у місцевій четвертій школі, опановував фах оператора-компʼютерника у профліцеї N°93. По закінченні навчання пішов на службу. Вже тоді прийняв це рішення, вмовляння батьків не переконали в зворотному.

Потрапив до лав 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Спочатку служив у розвідці, потім на посаді стрільця-снайпера.

Паспорт рф в «лнр» стали пропонувати за гроші, окупаційна влада майже тиждень не може впоратися з наслідками негоди – люди без світла та опалення, Новоєгорівка та Білогорівка – під авіаційними ударами ворога

«Знову тиснуть на Білогорівку – росіяни не припиняють спроб прорвати нашу оборону на цій ділянці фронту. Там, а також поблизу Новоєгорівки, противник тричі вдарив з авіації. Ще 17 разів окупанти намагалися завдати ураження дронами-камікадзе, – зауважив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Під щодобовим вогнем перебувають територія Серебрянського лісу та села Красноріченської громади. Вмовляємо людей, що там залишилися, погодитися на евакуацію.