Архів новин

21 февраля 2024

Захист неба й наших фронтових позицій від російських авіаційних та ракетних ударів – одне з головних завдань цьогоріч – звернення Президента України

Бажаю здоровя, шановні українці, українки!

Кілька підсумків цього дня.

Перше – хочу подякувати нашим Повітряним силам, кожному, хто захищає наше небо. Є хороші результати щодо російських військових літаків. Сім бойових літаків – російських «сушок» – за тиждень. Я дякую вам, наші воїни, за влучність. Одне з головних завдань цього року для нашої держави – якраз захист неба й наших фронтових позицій від російських авіаційних і ракетних ударів.

22 лютого в Харкові на запитання ВПО відповідатимуть пенсійники Луганщини

Завтра там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб представником ГУ ПФУ в Луганській області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Попаснянської громади.

Адреса: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 4.

Міжнародний день рідної мови: до війни Луганщина була другим домом для представників 123 національностей і народностей

Різноманіття мов і їх особливості стали темою обласного онлайн-заходу «Магія рідного слова» до Міжнародного дня рідної мови, що відбувся 21 лютого за участі представників громадських організацій національно-культурного спрямування та національних спільнот області. 

Адже до війни Луганщина була другим домом представники 123 національностей і народностей.

«Луганщина у полум’ї повномасштабної війни» - на колегії Держархіву повідомили про масштабний проєкт

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області щодо підсумків роботи у 2023 році та пріоритетних завдань на 2024 рік.

«Укрпошта-ліки»: коли послуга стане доступною для луганчан

Через постійні обстріли деокупованих населених пунктів, лікарські засоби нашим громадянам у вигляді гуманітарної допомоги регулярно доправляють військові та співробітники поліції.

На сьогодні там залишається 61 мешканець.

Згодом, в рамках проєкту «Укрпошти» у Дніпрі буде створений логістичний центр, який буде обслуговувати зокрема і деокуповану частину Луганської області. «Укрпошта» вже отримала відповідну ліцензію.

Урядом врегульовано питання подовження реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюкаˮ у 2024 році

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 09.02.2024 No 136 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 р. No 204 та зупинення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2023 р. No 1048”, якою, зокрема, врегульовано питання

продовження реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюкаˮ у 2024 році.

Ознайомитись із публікацією постанови можна за посиланням:

Сили оборони знешкодили 99 російських дронів на Лимано-Куп’янському напрямку

За минулу добу ворогом там завдано 763 обстріли та вісім авіаційних ударів.

Ще понад 250 наборів із продуктами видано в Луцьку

Протягом тижня гуманітарну допомогу там отримали 254 внутрішньо переміщених особи Луганщини.

Консультації надавались стосовно працевлаштування та послуг центру зайнятості, з юридичних, медичних, психологічних питань, також щодо внесення відомостей в реєстр пошкодженого/зруйнованого майна.

Стосовно питань перерахування пенсій працюючим пенсіонерам та їх індексацій, виплат особам з інвалідністю, компенсацій за комунальні послуги, відновлення трудової книжки роз’яснювала фахівчиня ПФУ.

Телефон хабу: +38 (050) 576 42 70.

Адреса: пр. Призедента Грушевського, 30.

Пауерліфтери Луганщини розпочали виступи на чемпіонаті України

У Коломиї стартував чемпіонат України з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

Луганську область представляють Микола Бараннік, Володимир Дубовой, Олександр Лужбін та Наталія Череменко.

У перший день змагань Микола Бараннік у ваговій категорії 83 кг посів загальне друге місце з результатом 890 кг, а Володимир Дубовой виборов малу бронзу у присіді у ваговій категорії 93 кг.

Протягом чотирьох днів до відкриття дільниць в «лнр» триватиме виїзне голосування, за відновлення електропостачання в Довжанську вимагають гроші, до звільненого Невського доправили ліки та паливо

«Швидко виконуємо кожну потребу жителів деокупованих територій. Чергова з них – медичні препарати. Звісно – у кожного свій перелік. Закупили та вчора доставили до Невського. А також паливо для роботи генераторів – це теж регулярна потреба», – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Він додав, що від ворожого вогню вчора потерпали Невське, Кармазинівка та Білогорівка. По останній противник завдавав ударів з авіації. На цій ділянці фронту і штурмував декілька разів, але всі спроби зупинені нашими захисниками.