Архів новин

17 февраля 2024

Захисники і Захисниці України, члени їх сімей отримали ще 1 млн 390 тис. гривень від Лисичанської громади

За результатами розгляду заяв та наданих документів, рішенням відповідної комісії 55 мешканцям Лисичанської громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, призначена грошова допомога у розмірі 20 тисяч гривень кожному.

Військовослужбовцям, які у період з 24 лютого 2022 року отримали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язані з захистом Батьківщини, надано допомогу по 25 тисяч гривень (11 особам).  

Обласний центр зайнятості пропонує навчання учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни

Освітній процес відбуватиметься в закладах професійно-технічної  освіти Державної служби зайнятості.

На вибір пропонується 95 професій та 365 освітніх програм для навчання, які розміщені на сайті Державного центру зайнятості.

Передбачається компенсація витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.

Фінансування професійного навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Особам, яким пільги на ЖКП надаються залежно від доходів, право на виплати в 2024 році буде визначено автоматично

У пільговиків, які протягом минулого року одержували пільгу з урахуванням доходу, право на виплату закінчилось 31 грудня 2023 року (Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389).

Із січня 2024 року право на отримання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг буде визначено органами Пенсійного фонду України відповідно до доходів, які були отримані сім’єю пільговика за період з липня по грудень 2023 року.

Житло для ВПО, 2,5 тисячі ноутбуків для освітніх потреб та допомога ЗСУ – Артем Лисогор розповів про головні події тижня, що минає

«Зроблений надважливий крок у вирішенні проблеми житла для ВПО з Луганщини. Підписав Меморандум про співпрацю щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни, з Мінреінтеграції, Міжнародною організацією з міграції та Львівською ОДА», - про це повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор під час підсумкового щотижневого брифінгу.

Оселі луганчани зможуть отримати на умовах доступної довгострокової оренди – це наразі оптимальний варіант і для людей, і для держави.

Олексій Смирнов відвідав хаб Рубіжанської громади у м. Вінниця

Робоча поїздка Першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова завершилась відвідуванням Координаційного центру підтримки цивільного населення Рубіжанської громади у м. Вінниця. 

Із керівниками Рубіжанської МВА Андрієм Юрченком та Гірської МВА Олексієм Бабченком він обговорив подальші заходи військових адміністрацій щодо підтримки мешканців громад та підготовки до деокупації територій.

А також разом із земляками долучився до патріотичної акції «Янголи памʼяті», організованих Рубіжанською МВА. 

Житло для ВПО: Артем Лисогор підписав меморандуми з Мінреінтеграції та МОМ

Щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни, Луганська ОВА та Сєвєродонецька МВА підписали меморандуми про співпрацю з  Мінреінтеграції та Міжнародною організацією з міграції. 

Крім цього, партнером Луганської облдержадміністрації стала Львівська облдержадміністрація, а Сєвєродонецької міської військової адміністрації - Дрогобицька міська рада.

В «лнр» відкриють кадетський корпус для доньок загиблих бойовиків, знижку на медичні послуги та ліки обіцяють в медзакладі Лисичанська при голосуванні за путіна, до Греківки та Новолюбівки привезли продукти та хліб

«Наша оборона витримала чергову перевірку на міцність у Білогорівці – там відбито декілька штурмів. Атакував ворог за підтримки авіації. Під вогонь противника потрапили прифронтові села, зокрема Невське, – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Тим не менше, до звільнених населених пунктів вдалося доставити хліб і продуктові набори. Їх отримали жителі Греківки та Новолюбівки».