Архів новин

28 февраля 2024

Що треба знати про цьогорічну індексацію пенсій

Із 1 березня 2024 року пенсії для понад 10 млн громадян виростуть на 8%.

Другий рік поспіль індексуються найнижчі пенсії - збільшуються пенсії для тих, хто їх найбільше потребує.

Середній прогнозний рівень зростання пенсій після індексації – 322 грн, а розмір середньої пенсії в Україні зросте з 5 395 грн до 5 717 грн. 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 28 лютого, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 28 лютого, день:

-    у так званій «лнр» очікується чергова хвиля примусової мобілізації гірників;

-    росія робить все, аби відправити на фронт якомога більше луганчан;

-    на окупованій Луганщині триває поквартирна агітація громадян до березневих виборів;

-    загарбники відкривають в «лнр» козачі кадетські корпуси, які називають на честь загиблих бойовиків.

Відео за посиланням: https://youtu.be/hN__04dkTu4?si=b24bBfF4d4C1Fhxn

 

Завтра у хабі Гірської громади в Києві прийматиме адміністратор ЦНАПу

Відвідувачі матимуть змогу подати інформаційне повідомлення на порталі «Дія» щодо зруйнованої росіянами нерухомості, одержати в адміністратора Попаснянського ЦНАПу консультацію стосовно пакету документів на отримання одноразової матеріальної допомоги, якщо у родині є військовослужбовці, які зазнали поранень.

У мешканців Попаснянщини є змога актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади.

Телефон: +38 (063) 417 49 28.

Адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3.

Графік роботи хабу: з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Не ставайте співучасниками злочинів росіян – утримайтеся від проведення та голосування на виборах президента рф, – Артем Лисогор жителям окупованої Луганщини

«Те, що відбувається у так званій «лнр» напередодні перевиборів путіна – інакше як фарсом не назвеш. росіяни порушують принципи демократії та роблять усе можливо, аби до протиправних заходів долучилося якомога більше колаборантів. Так і сталося. Однак це їхнє життя, і настане час відповідати за злочини. Втім, вони різними способами втягують у ці процеси пересічних громадян. Дії загарбників спрямовані на залучення якомога більшої частини населення до співучасті цього неволевиявлення. Важливо утриматися», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Лисичанський хаб у Запоріжжі надає 17 видів адміністративних послуг – Наталя Романенко перевірила організацію роботи із ВПО

 

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко у рамках робочої поїздки проінспектувала роботу координаційного центру з підтримки цивільного населення Лисичанської міської військової адміністрації у м.Запоріжжі.

Вона заслухала звіт про результати роботи із внутрішньо переміщеними особами у 2023 році та поцікавилися про напрямки надання послуг нашим землякам у поточному році. 

Станом на сьогодні гуманітарну допомогу у хабі отримують 744 особи – ВПО з Луганської області, з них 159 - з Лисичанської міської територіальної громади.

У п’ятницю в Києві звертайтеся до пенсійників Луганщини

1 березня відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону спеціалістами ГУ ПФУ у Луганській області.

За вирішенням пенсійних питань звертайтеся з 10:00 до 15:00 до хабу Кремінської громади.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8 (ст. метро «Звіринецька»).

Громади Луганщини мають забезпечити надання послуг інклюзивно-ресурсними центрами в офлайн форматі

Проблеми інклюзивного навчання, підтримки психічного здоров’я та роботи інклюзивно-ресурсних центрів регіону розглянуті на нараді Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками органів управління освітою та ІРЦ.

Участь у заході взяли заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та національний експерт Швейцарсько-українського проєкту «DECIDE» Андрій Мацокін.

Загинув військовослужбовець з Попасної Андрій Козинський

Андрій народився 28 травня 1989 року. Навчався у Попаснянській ЗОШ N° 25.

Отримав освіту електрогазозварника у професійному ліцеї залізничного транспорту. Працював на місцевому вагоноремонтному заводі електрогазозварником.

На військову службу Андрія прийняли 28 грудня 2022 року на посаду танкіста.

Він виконував бойові завдання на Запорізькому напрямку, в районі Роботиного. Там і загинув 23 лютого 2024 року.

Керівники підприємств та установ в окупації отримали плани явок на вибори, до плану відновлення Рубіжного загарбники включають тільки вцілілі багатоповерхівки, при штурмах росіяни роблять акцент на піхоту

«При штурмах росіяни роблять акцент на особовий склад, намагаючись застосовувати якомога меншу кількість важкої техніки. Це наслідки значних втрат. Атаки ворога продовжуються і на Лиманській ділянці фронту, і на Куп’янській. Як і обстріли, які не припиняються вздовж усієї лінії зіткнення навіть за відсутності штурмових дій. Учора окупанти вчергове вдарили по Білогорівці», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.