Архів новин

13 февраля 2024

Ми створюємо для України принципово нову систему безпекових відносин із провідними державами світу – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Перше – фронт, і зокрема Авдіївка, Купʼянськ, Лиман. Максимум уваги, максимум підтримки.

Головком Сирський, міністр оборони Умєров зараз на місцях, саме там, на фронті, увесь день. Обʼїхали сьогодні всі гарячі точки фронту. Доповіли щодо ситуації. Розв'язують наявні проблеми – комплектація підрозділів, зміцнення, управління. Буде посилення дронами, РЕБ, командні позиції будуть теж зміцнені. Пізніше буде докладна доповідь.

Наталія Романенко ознайомилась з роботою хабів для ВПО на Сумщині, Харківщині та Полтавщині

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко здійснила робочу поїздку по декільком регіонам країни, а саме відвідала Сумщину, Харківщину та Полтавщину. 
Там вона проінспектувала роботу хабів, які надають соціальні послуги переселенцям з Луганщини.
Першим пунктом поїздки заступника голови ОВА стали Суми, де розташовано хаб Щастинської районної військової адміністрації. Згодом у Харкові вона ознайомилась з роботою Нижньодуванського та Попаснянського координаційних центрів з надання допомоги ВПО з Луганщини.

Завдання очільника області – оздоровити за рік не менше дітей, ніж торік

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні Обласного оперативного штабу з координації і проведення оздоровчої компанії. 

У вітальному слові вона нагадала, що очільник Луганщини Артем Лисогор дав доручення усім громадам посилити роботу зі зміцнення здоров’я дітей Луганщини. Зокрема, було наголошено, що цьогоріч має відпочити не менше дітлахів області, ніж у 2023 році.

У Луцьку Олексій Смирнов наголосив на посиленні підтримки луганчан за програмами соціального захисту населення

Діяльність хабу для наших ВПО на Волині перевірив сьогодні, 13 лютого, Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Роботою зазначеного гуманітарного осередку опікується Щастинська міська військова адміністрація. Сюди звертаються по допомогу від держави та донорів 1 280 наших земляків.

Психолог ДСНС навчив луганських комунікаційників технікам реагування на стрес

«Психічне здоров’я – стан психоемоціональної рівноваги, в якому людина може реалізувати свої потенційні можливості», – саме цими словами  відкрив тренінг для представників ЗМІ та комунікаційних служб «Як себе стабілізувати від побаченого і почутого» Генеральний директор Луганського обласного Центру психічного здоров’я Микола Овчаренко.

Технікам швидкого відновлення під час надзвичайних ситуацій луганських журналістів навчив психолог ДСНС Олексій Воскубенко. 

Майже 900 продуктових наборів видані у хабах Кремінщини за минулий тиждень

У Рівному надавалася допомога юриста, спеціалістів центру зайнятості, БФ «Право на захист» і «Крим SOS», терапевта, психолога, психотерапевта, реабілітаційні послуги дітям.

ВПО у Дніпрі консультували фахівець центру зайнятості, ПФУ, юристи, медпрацівники, психолог, відбулися заняття логопеда та урок з розвитку мовлення.

У Києві приймали юрист БФ «Право на захист», фахівець із відновлення та започаткування бізнесу, терапевт, педіатр.

Благодійна допомога у вигляді продуктів від ГО «Спілка жінок Житомирщини» надавалася в Андрушівці.

Яким чином і де пенсіонери-ВПО можуть пройти ідентифікацію

Згідно з  урядовою постановою, пенсіонерам, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ «Ощадбанк», термін проходження фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року.

У Броварах з питань пенсійного забезпечення нададуть роз'яснення 14 лютого

У середу з 10:00 до 12:00 там відбудеться онлайн-консультація з пенсійних питань від фахівця ГУ ПФУ в Луганській області.

Місце проведення - гуманітарний осередок Сватівської громади.

Адреса: м. Бровари, Київська область, вул. Героїв України, буд. 30.

Дитячий будинок сімейного типу Андрієнків із Попасної поповнився ще трьома дітками

Дитячий будинок сімейного типу Тетяни та Володимира Андрієнків функціонує вже багато років, спочатку вони виховували дітей в прийомній сім’ї, а в 2016 році змінили статус. 

За цей час троє дітей, які виховали Андрієнки, вже почали самостійне життя, але досі підтримують теплі зв'язки з батьками. 

Родина виховувала п'ятьох дітей. Нещодавно за проєктом «Дім для дітей» Катерини Осадчої, БФ «Твоя опора» та компанії SOCAR придбали будинок для цієї родини.

На Черкащині наших ВПО забезпечували кухонними та побутовим наборами від Міжнародної організації з міграції

Крім того, впродовж тижня продуктові пакунки від держави та благодійників у хабах Гірської громади видані близько тисячі луганчан.

У Київському хабі надавалися консультації психолога, лікаря, спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та адвокатів БФ «Право на захист».

У Богданівці працівники ЦНАПу допомагали з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна. Надавалися роз’яснення стосовно оформлення статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій або збройних конфліктів.

Одного з найкращих пілотів Су-25 Владислава Рикова з Луганщини поховали у Вінниці

Владислав Риков народився у Луганській області. Коли хлопчику було 6 років - бандити вбили його родину: брата, матір… Врятував Влада правоохоронець Юрій Покусаєв, який і став йому батьком та навчив літати. 

З початком повномасштабного вторгнення батько та син "працювали" поруч. Син — у бойовому штурмовику, батько — із цивільним повітряним патрулем. 

Вранці 7 лютого Влад здійснив свій 385 - останній - політ. Загинув на Донеччині від ракети Р-37, яку окупанти вже досить давно не використовували. Напередодні його штурмовик завдав чимало втрат окупантам. 

Із вихідних окупанти розпочнуть побудинковий обхід виборців, у знеструмленому Довжанську населення самостійно прибирає вирвані негодою дерева, ворог дещо зменшив загальну кількість обстрілів

«Противник намагався просунутися на південь від Невського, проте прорвати оборону наших захисників йому не вдалося. Через несприятливі погодні умови дещо зменшилась загальна кількість обстрілів з боку ворога.

Водночас за будь-якої можливості росіяни застосовують безпілотні літальні апарати. Минулої доби вони завдали ними 11 ударів у нашій смузі відповідальності. Втім українські військові щодоби знешкоджують у повітрі в два-три рази більшу їхню кількість», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.