Архів новин

25 февраля 2024

Володимир Путін озвучує плани до 2030 року, але ми хочемо раніше змусити його погодитися з тим, що він програв цю війну – Президент України

Україна створює такий майданчик, на якому Президент Росії Володимир Путін буде змушений визнати свій програш у цій війні та не зможе реалізувати жодних своїх планів. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції в межах форуму «Україна. Рік 2024».

«Ми запропонуємо майданчик, на якому Путін може погодитися з тим, що програв цю війну і що це була помилка. Для нього – маленька, але для нас це трагедія. І для всього демократичного світу це трагедія, безумовно. І тому має бути справедливість у цьому питанні», – зазначив Глава держави.

У 2024 році «Пліч-о-пліч» стане новим ідентифікатором українців – Олексій Кулеба на форумі «Україна. Рік 2024»

Упродовж двох років повномасштабного вторгнення Росія постійно завдає Україні руйнувань та створює нові виклики, які потребують негайного реагування, злагодженої координації центральної та місцевої влади й чіткої комунікації. Ці завдання виконують Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові і проєкт «Пліч-о-пліч». Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба під час участі в форумі «Україна. Рік 2024».

До кого можна звернутися у хабі Старобільщини в Києві

У ресурсному центрі підтримки хабу Старобільської РВА у місті Київ (бульвар Лесі Українки, 26А) наші переселенці можуть звернутися до:

- практичного психолога (понеділок та четвер з 10:00 до 14:00);

- спеціаліста з питань зайнятості (вівторок з 10:00 до 15:00);

- юристів БФ "Право на захист" (четвер з 10:00 до 14:00);

- адміністратора ЦНАПу (вівторок та четвер з 10:00 до 15:00);

- сімейного лікаря (четвер з 12:00 до 14:00);

- кожен четвертий вівторок місяця - до спеціаліста ГУ ПФУ в Луганській області.

Особи, яким пільги надаються залежно від доходів, отримають всі належні виплати у березні

Пільги деяким категоріям громадян надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

Під час визначення органами Пенсійного фонду України середньомісячного сукупного доходу сім’ї пільговика враховується в тому числі й інформація від Державної податкової служби України про доходи пільговика та членів його сім’ї за III і IV квартали попереднього календарного року.

У 21 хабі в 12 регіонах допоможуть з питань зайнятості

Фахівці служби зайнятості Луганщини інформують переселенців про наявні ресурси для пошуку роботи, актуальні вакансії в регіонах, зокрема з наданням житла, умови реєстрації та розмір виплати матеріальної допомоги по безробіттю, можливості перенавчання за допомогою ваучерів.

А також можна отримати інформацію стосовно надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО, грантові програми, спрямовані на підтримку підприємницької діяльності.

Більше 300 ВПО звернулися по допомогу на минулому тижні до хабів Кремінщини

Вони одержали там пакунки з продуктами. 

У хабах та в телефонному режимі спеціалісти Кремінської міської військової адміністрації щодня надають консультації з питань компенсації за пошкоджене та зруйноване майно, стосовно адмінпослуг. 

Також відвідувачі отримують послуги з короткотривалого денного догляду за дітьми на хабі, копіювальні та ай-ті послуги.

У Рівному консультує юрист, проводяться реабілітаційні послуги для дітей-ВПО, а також фізкультурно-оздоровчі і спортивні заходи для різних вікових груп.
Педіатр приймає в Києві.

26 лютого в Ірпені роз’яснюватимуть питання пенсійного забезпечення

У понеділок із 10:00 до 11:00 у місцевому хабі відбудеться онлайн-консультування з питань надання пенсій, субсидій і пільг.

Адреса: м. Ірпінь, Київська область, вул. 74-ї Стрілецької дивізії, буд. 1.

Прийматиме представник ГУ ПФУ в Луганській області.

Пауерліфтер з Рубіжного Олександр Лужбін – чемпіон України

У місті Коломия триває чемпіонат України з пауерліфтингу.

Представник Луганщини з міста Рубіжне Олександр Лужбін став переможцем серед юніорів у ваговій категорії до 73 кг із загальним результатом в 737,5 кг.

Спортсмен переміг у кожній з трьох вправ: присідання – 295 кг, жим лежачи – 177,5 кг, тяга станова – 265 кг.

Вітаємо!

На шахтах «лнр» анулюють бронювання, менше тижня до весни – в Сєвєродонецьку почали тестувати котельню, по деокупованій Надії завдано авіаційного удару

Минулої доби росіяни спробували йти уперед на південь від Невського – поблизу Тернів. 

Ворожих обстрілів з артилерії зазнала Білогорівка. 

З авіації – Надія.