Архів новин

16 февраля 2024

Луганське обласне відділення Національного олімпійського комітету України відзвітувало про підсумки роботи у 2023 році

Крім того, ХІІІ Асамблея Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України заслухала звіт про діяльність Луганського обласного відділення Олімпійської академії України та затвердила план роботи обласного відділення НОК на 2024 рік. 

У разі порушення прав людини та прав громадянина, кожен може звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Звернутися до Уповноваженого можна: 

- особисто через скриньку за адресою:  вул. Інститутська, 21/8, м. Київ або через регіональні громадські приймальні Уповноваженого;

- поштою на адресу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

Психолог приймає у хабі Старобільщини в Києві

Практичний психолог консультує у понеділок та четвер з 10:00 до 14:00. 

Спеціаліст має навички роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, тому працює за наступними напрямами роботи: 

Прозорість і підзвітність: до НАЗК направлено інформацію про порушників правил декларування доходів

 

За дорученням Артема Лисогора, керівника робочої групи «Прозорість та підзвітність», триває перевірка додержання посадовими особами правил подання декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2022-2023 роки.

На даний час здійснено моніторинг декларацій співробітників обласної державної адміністрації – апарату та структурних підрозділів.

Виявлено 33 посадовці-порушники правил подання згаданої звітності. Зокрема, декларації за вказаний період неподані ними або подані із порушенням строків.

Облдержадміністрація збирає інформацію щодо пошкодженого/знищеного обладнання та засобів виробництва переробної промисловості регіону

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації здійснюється збір інформації щодо пошкодженого/знищеного обладнання та засобів виробництва внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Мета збору - вивчення потреби підприємств переробної промисловості Луганської області щодо залучення міжнародної допомоги для відновлення або заміни пошкодженого/знищеного обладнання.

Потреби луганчан на Черкащині зібрала Наталія Романенко

Вона перевірила роботу хабу Гірської громади у Корсунь-Шевченківському та Попаснянської – в обласному центрі.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації, громадами налагоджено співпрацю із міжнародними благодійними фондами та організаціями, а в гуманітарних осередках, зокрема, й на Черкащині, впроваджено низку додаткових послуг для ВПО.

У Корсунь-Шевченківському луганчани регулярно отримують продукти харчування, гігієнічні та побутові набори, одяг, підгузки. 

Надаються юридичні консультації, психологічна та медична допомога, ліки. 

У хабах Сватівщини понад 650 родинам луганчан надана продуктова допомога на минулому тижні

Так, у Броварах 179 родин з Луганщини отримали продуктові набори від благодійників. Надані консультації з питань пошкодженого/зруйнованого майна, соціального захисту населення тощо.  

У Житомирі пропонували послуги перукар, юрист БФ «Право на захист» та психолог БФ «Рокада». 

У хабі в Ірпені приймали адміністратор ЦНАПу та сімейний лікар. 

У Харкові консультували юрист Данської ради у справах біженців, психолог, фахівець Луганського обласного центру зайнятості, реєстратор ЦНАПу, лікарі. 

Ще 124 родини ВПО з Луганщини одержали продуктові набори.

На «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону луганчани мають змогу звернутися наступного тижня

У понеділок, 19 лютого, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (095) 117-16-28.

У вівторок, 20 лютого, із 10:00 до 11:00 можна звернутися до заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Тетяни Нікітіної. Телефон: (095) 802-61-38.

Луганчани простилися з Захисником України Андрієм Трощиєм

Його поховали учора на Київщині.

Військовослужбовець Андрій Трощий загинув 13 березня 2022 року у боях проти російських окупантів за рідну Луганщину.

Але його тіло майже два роки залишалося на окупованій території.

За два дні до загибелі Захиснику виповнилося 54 роки.

Андрій родом з Рубіжного. Працював викладачем у місцевому індустріально-педагогічному фаховому коледжі.

Коли у 2014 році почалася російсько-українська війна, чоловіка мобілізовали до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Окупаційна влада Рубіжного змушує батьків займатися пропагандою дітей, не будують навіть аптеки – ліки в селах продаватимуть в фельдшерських пунктах, авіація росіян била по усій лінії фронту

«Ворожі винищувачі вдарили і по Стельмахівці, і по Білогорівці, і по Новолюбівці. В останній ще залишається цивільне населення. На щастя, ніхто не постраждав. За дві доби на нашій ділянці фронту щонайменше 10 разів росіяни атакували з повітря. Це без урахування застосування дронів-камікадзе», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.