Архів новин

10 февраля 2024

Увесь реальний досвід бойових командирів і бригад має бути реалізований для успіху Сил оборони України – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

У цей час у Харкові ще тривають розбір завалів та аварійні роботи після удару «шахедів». Вдалося врятувати чотирьох людей. Усім, хто постраждав, надається допомога. Десятки людей були евакуйовані. Понад 20 будинків вдалося уберегти від поширення пожежі. На жаль, є загиблі. Серед них троє дітей, зовсім маленькі хлопчики: 7 років, 4 роки, 7 місяців. Мої співчуття рідним та близьким!

У хабі в Тернополі очікують на чергову партію допомоги від МОМ

За тиждень у місцевому гуманітарному осередку для ВПО з Луганщини (вул. Грушевського, 5) видано 37 продуктових наборів від благодійників.

Від Міжнародної організації з міграції 11 сімей одержали матраци, кухонні набори, розкладні стільці, сонячні ліхтарі, термоси та постільні набори.

Найближчими днями очікується надходження нової партії допомоги від МОМ.

У Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) видано 1 257 продуктових наборів, 47 пакунків підгузок та 26 наборів дитячої гігієни. 

Для малечі там організовано показ сучасних українських мультфільмів.

Оприлюднено календарний план організації та проведення у 2024 році вступних випробувань до магістратури

Вступні випробування проходитимуть у дві сесії:

- основна сесія: 24 червня — 15 липня;

- додаткова сесія: 31 липня — 14 серпня.

Також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь у ЄФВВ та/або ЄВІ, — основний та додатковий.

Основний етап реєстрації триватиме із 7 до 29 травня включно. Реєстрацію здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Зареєстровані учасники отримають екзаменаційні листки, у яких буде зазначено дані для здійснення входу на інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань до магістратури».

Майже 620 мільйонів гривень перераховано пенсіонерам Луганщини у лютому

Станом на 9 лютого, мешканцям Луганської області профінансовано 619,7 млн гривень пенсійних виплат.

Через уповноважені банки спрямовано 618,1 млн гривень. Через АТ «Укрпошта» - 19,2 тис. гривень.

Ще 34,1 млн гривень перераховано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 495,8 тис. гривень - на оплату лікарняних.

На 94,7 млн гривень здійснені виплати житлових субсидій та пільг.

Ще два танки втратили росіяни на Лимано-Куп'янському напрямку

509 ворожих обстрілів за учора завдано там по позиціях наших захисників.

Вісім разів застосовано авіацію. Переважно це були штурмовики Су-34, які скидали керовані авіаційні бомби.

Крім того, росіяни вдарили вісьмома FPV-дронами.

На цій ділянці фронту відбулися 24 бойових зіткнення, під час яких ліквідовано 293 загарбників, знищено та пошкоджено 37 одиниць техніки. 

Артем Лисогор про головні події тижня (відео)

Очільник Луганщини Артем Лисогор розповів про головні події тижня, що минає.

Відео за посиланням: https://youtu.be/5hobD4AFpRc?si=htumCeIKYlBSYFGV

Більше 1,2 тисячі ВПО звернулися по допомогу до хабу в Кропивницькому у січні

Хабом у Кіровоградській області опікується Щастинська районна військова адміністрація.

За перший місяць року там видали 1 222 продуктових набори, 22 упаковки підгузків та 24 рюкзаки з канцелярією для учнів початкових класів.

Одяг собі та рідним обрали 445 ВПО.

Крім гуманітарної допомоги надавалися юридичні консультації, відбулися прийоми лікарів, адміністратора ЦНАПу, фахівця ГУ ПФУ у Луганській області.

Також працює психолог від Чеської гуманітарної організації «Людина в біді». 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Чарльза Дарвіна, 25. 

13 лютого в Вінниці ВПО з Луганщини можуть поставити запитання пенсійникам

Із 09:00 до 11:00 спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надасть онлайн-консультації з питань субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат.

Бажаючим необхідно звернутися до хабу Рубіжанської громади.

Адреса: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-Б.

«Якщо не зупинити ворога, то зброю треба буде поставляти вже у Європу», – Артем Лисогор на зустрічі із представниками офісу Управління Верховного комісара ООН у Вашингтоні

США – стратегічний партнер з  підтримки України у війні з росією. За два роки Америка надала нашій країні майже $43,9 млрд військової допомоги, в тому числі $25 млрд фінансової. 

Наразі Сенат США приймає рішення щодо чергового пакету допомоги нашій державі.

Аби особисто побачити наслідки російської військової агресії та обговорити із очільниками найбільш постраждалих регіонів – Луганщини і Донеччини – найважливіші напрями підтримки, в Україну прибули представники офісу Управління Верховного комісара ООН у Вашингтоні.

Олександр Кузяк загинув за 30 кілометрів від батьківського дому, який окупували росіяни

Олександр Кузяк народився у Сєвєродонецьку. Навчався у 20 школі та 24 ВПУ на токаря-фрезерувальника, де вправно опанував фах і почав працювати на верстаті.

З окупацією частини Луганської області, Олександр не міг залишатися осторонь, - мав загострене почуття справедливості. Тому пішов на службу в ЗСУ, де 6 років виконував бойові завдання в зоні ATO.

Коли почалося повномасштабне вторгнення - рятував родину. Сім‘ю перевіз на Львівщину, а сам знову став на захист України.

Служив у Десантно-штурмових військах 3СУ.

В «лнр» офіційно визнали низьку якість питної води, аби потрапити до пенсійного фонду в Рубіжному займають черги з вечора, продукти і ліки привезено до жителів чотирьох звільнених сіл

«Тиск противника на Білогорівку не припиняється. Ворог атакує там за підтримки авіації. Крім цього, під ударами артилерійських установок опинилися Серебрянське лісництво та село Невське, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Попри небезпеку, Красноріченською громадою забезпечена доставка продуктів, хліба та, за потреби, медичних препаратів до кожного населеного пункту, де залишаються люди. Це і Греківка, і Макіївка, і Новолюбівка, і Невське».