Архів новин

26 февраля 2024

Співпраця та рішучість – це дві відповіді на питання про закінчення війни та наближення миру – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

 Короткий звіт про цей день.

Перше – ми продовжуємо нашу нову традицію спеціальної шани до Героїв України. Мав честь передати сертифікати на квартири ще 30 родинам українських Героїв – воїнів Збройних Сил України, нашої Національної гвардії, Національної поліції: офіцерів, сержантів, солдатів. Я вдячний кожній родині наших воїнів, усіх наших Героїв за те, що вони дали Україні такий захист, за таку сміливість і силу. Це честь – представляти державу, яку захищають такі люди.

Як війна змінила українських дітей та які виклики на них чекають попереду? Фундація Олени Зеленської презентувала результати дослідження «Індекс майбутнього»

Перша леді України Олена Зеленська та Фундація Олени Зеленської презентували дослідження «Індекс майбутнього». Проєкт було реалізовано спільно з Київською школою економіки за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Основною метою дослідження є комплексна оцінка поточної ситуації з добробутом дітей в Україні. Це дасть змогу запроваджувати ефективні проєкти та програми, спрямовані на розв’язання критичних для дітей проблем, спричинених повномасштабною війною.

У березні запрацює Центр медичної реабілітації Лисичанської багатопрофільної лікарні з ліжковим фондом 20 одиниць - про це йшлося на колегії Департаменту охорони здоров’я ОДА

Підсумки роботи медзакладів області у 2023 році та пріоритети на 2024 рік розглянули на засіданні колегії Департаменту охорони здоров’я ОДА, у роботі якої взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

27 лютого в Києві вирішуйте пенсійні питання зі спеціалістами ГУ ПФУ в Луганській області

У вівторок, 27 лютого, у столиці відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області представником пенсійної служби нашого регіону.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 у хабі Старобільщини.

Адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26-А, кабінет 330 (станція метро «Печерська»).

Володимир Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи «Зроблено в Україні»

Президент Володимир Зеленський оголосив про початок роботи нової економічної платформи «Зроблено в Україні», яка стане майданчиком для постійного прямого діалогу держави та підприємців.

Про це він повідомив на однойменному заході в Києві, участь у якому взяли близько 400 запрошених, зокрема представники українського бізнесу, начальники ОВА, представники дипломатичного корпусу, іноземні гості.

10 підприємств з Луганщини взяли участь у Всеукраїнській економічній платформі «Зроблено в Україні»

Керівники десяти релокованих підприємств з Луганщини долучилися до Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», - про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Артем Лисогор.

Участь у заході взяли Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 
«Ми повинні зробити все можливе, щоб якнайбільше українських підприємств змогли зберегти та масштабувати свою роботу», - зазначив Президент та доручив Кабінету Міністрів України розробити практичні кроки у цьому напрямку.

Маємо боротися за повне відновлення сили міжнародного права щодо Криму – звернення Президента України з нагоди Дня спротиву окупації АР Крим та Севастополя

Зараз я хочу звернутися до всіх у нашій країні, у нашій Європі та у світі, чиє серце зберігає відчуття справедливості, цінує справедливість і почувається спустошеним щоразу, коли справедливість руйнується.

Президент присвоїв звання «Герой України» пілоту Владиславу Рикову з Луганщини

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові присвоїли посмертно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Рикову Владиславу Миколайовичу.

Владислав був одним із найкращих пілотів Су-25. Здійснив 385 вильотів. Загинув на Донеччині від ракети Р-37. Його штурмовик завдав чимало втрат окупантам.

Поховали Владислава у Вінниці. В нього залишилися дружина та маленька донечка.

Облдержадміністрацією проводиться збір інформації стосовно економічних втрат підприємств Луганщини внаслідок російської агресії

Для визначення орієнтовного обсягу економічних збитків Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації проводиться попередній збір інформації щодо економічних втрат суб’єктів підприємницької діяльності регіону.

Якщо вашому підприємству на території Луганської області завдано збитків, заповніть анкету за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1PcYSIlZW9yDRqUWLgCxMsgmbFQSxwPdBaaqvAHz...

Нашим Захисникам потрібно більше зброї – військово-політичне керівництво держави наголошує на цьому на кожній зустрічі із країнами-партнерами, – Артем Лисогор

«Переконаний, що 2024 рік може стати переломним у цій війні. На цьому наголошує Володимир Зеленський. Агресора має бути зупинено – задля Перемоги віддають щодня життя наші Захисники. На одну для усіх ціль повинен працювати тил. Скільки би разів на день не лунала сирена у твоєму місті – по 10-12 чи по одному-два – кожен має пам’ятати про тих, хто зараз на передовій, кому найважче. І робити все залежне від себе для підтримки наших мужніх воїнів», – акцентує очільник Луганщини Артем Лисогор.

У Рубіжанській громаді спрямували на підтримку Захисників 95 мільйонів гривень

«Йдеться про кошти, виділені на підтримку українських оборонців за минулий рік. Наполягав та наполягаю на першочерговій підтримці наших Захисників, які на фронті, поранених військовослужбовців, членів сімей загиблих. Кожній громаді доручив розробити  або подовжити дію відповідних програм. Їх виконання перебуває на особистому контролі», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Сьогодні ми нагадуємо усьому світу, що Крим – це Україна. 

 

10 років тому тисячі людей під стінами кримського парламенту показали свою підтримку територіальної цілісності України. Так само, тисячі протестували проти рф і в Луганську, і в Донецьку.

російські рублі, пропаганда та викорінення всього українського – не стирає національної свідомості наших людей. І в тимчасово окупованому Криму, і в Луганську, і  на Донеччині – скрізь, де окупанти намагаються нав'язати свої байки про «братні народи» та «руський мір» наші люди чудово пам'ятають, хто вони. 

Медзаклад зі Старобільська отримав вісім потужних генераторів

Йдеться про КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Отримані від ДП «Укрвакцина» МОЗ України» дизельні генератори «Younes Bros» дозволять забезпечити безперервне надання якісних медичних послуг пацієнтам у випадку перебоїв у роботі централізованих джерел електропостачання.

Нагадаємо, що в липні 2022 року КНП «Старобільський ЦПМСД» відновило діяльність у місті Рівне.

Адреса: вулиця Стельмаха, 18-м.

Прийом відбувається з 10:00 до 14:00 щодня, крім суботи та неділі.

Окупаційна влада Рубіжного вимагає з людей компенсацію за встановлені вікна та двері, у Сєвєродонецьку хіміки не можуть підвередити пільговий стаж, на деокуповані території привезли набори гігієни та продукти

«44 продуктові та гігієнічні набори роздані жителям Невського та Наволюбівки. Їх передано від Товариства Червоного Хреста. Співробітники Красноріченської військової адміністрації зробили адресну доставку кожному. Ці люди поки не наважилися на евакуацію, тому щоразу забезпечуємо їх усіма першочерговими потребами», - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Протягом неділі росіяни за підтримки мінометів та артилерії штурмували Білогорівку. Ці наступи ворога відбиті Силами оборони.