Архів новин

24 февраля 2024

«Я не хочу, щоб мої діти збирали цукерки окупантам!» 

Пан Дмитро разом із дітьми та дружиною виїхали з окупації. Майже 10 років родина прожила в окупованому Луганську - не могли покинути хвору матір,  а тепер вирішили повернутися на підконтрольну Україні територію. 

Дмитро звернувся по допомогу – після стількох років в окупації не знав, чого чекати в Україні, що робити та як виїхати із так званої «лнр». Чоловік слідкував за офіційними новинами і звернувся із запитом на евакуацію до очільника Луганщини Артема Лисогора. 

Майже 1,7 мільярда гривень нараховано пенсіонерам Луганщини в лютому - виплати завершено

23 лютого завершено фінансування пенсій поточного місяця. 

На відповідні виплати жителям Луганської області спрямовано 1 667,3 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 34,9 млн гривень, в т. ч. на 1,3 млн гривень - оплата лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг спрямовано 94,7 млн гривень.

Алгоритм продовження виплат на проживання для ВПО з 1 березня 2024 р. за заявою

Якщо ви належите до однієї з зазначених категорій, – виплати будуть призначені автоматично на 6 місяців, заяву подавати не потрібно

● пенсіонери, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує   9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність);
● особи з інвалідністю I чи II групи, діти з інвалідністю до 18 років, тяжкохворі діти (детальний перелік – у постанові КМУ №94);
● діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з  їх числа віком до 23 років, батьки-вихователі і прийомні батьки.

У хабі Кремінської громади в Дніпрі в понеділок консультуватимуть пенсійники

26 лютого там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області. 

Якщо вам необхідна консультація спеціаліста Пенсійного фонду України, звертайтеся з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

Ми стали на 730 днів ближчі до перемоги – звернення Президента України

Слава Україні!

Я знаходжусь зараз у Гостомелі.

Саме звідси мало розпочатися те саме «взяти Київ і Україну за три дні». Можна сказати одним реченням: два роки тому ми вогнем зустрічали тут ворожий десант; два роки потому ми зустрічаємо тут наших друзів, наших партнерів.

«І буде весна!» – «Укрпошта» присвятила марки героїчному спротиву українців російському агресору

23 лютого, напередодні скорботної дати – другої річниці від початку повномасштабної війни проти України – відбулось спецпогашення поштового блоку «І буде весна!», присвяченого героїчному спротиву Українського народу російському агресору.

Віктора Зозулю з Невського відзначено Подякою Голови Парламенту

Подякою Голови Верховної Ради України нагороджено першого заступника начальника Красноріченської селищної військової адміністрації Віктора Зозулю.

Допомога Захисникам, житло учасникам бойових дій, реалізація проекту «Укрпошта-ліки», – Артем Лисогор розповів про головні події тижня, що минає

Два роки тому з атаки на КПП «Зоринівка», що на Луганщині, розпочалося широкомасштабне вторгнення рашистів в Україну. 

«За два роки ми стали сильнішими, мудрішими та витривалішими. Сьогодні Луганщина – це уся Україна. Підтримуємо наших громадян, навчаємо дітей та допомагаємо нашим Захисникам. Робимо усе можливе для нашої Перемоги», – зазначив очільник регіону Артем Лисогор.

Іван Ковальов із Троїцького загинув 24 лютого 2022 року

Іван з позивним «Козак» родом із Троїцького. 23 лютого 2022 року він залишив свій останній пост в соціальній мережі, в якому написав: «Я пишаюсь тим, що я - українець».

Козак служив у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ, мінометник-навідник.

У 2015 році підписав свій перший контракт, служив у різних військових формуваннях. Отримав відзнаку "Козацький хрест III ступеня".

До повномасштабного вторгнення мав звичайне життя: займався спортом, обожнював свою дружину Юлю, будував щасливу сім‘ю, любив свого собаку.

Окупаційна влада Луганщини віддає росіянам за безцінь найбільш перспективні шахти, поблизу Лутугиного затопило ще одне село, жителі Макіївки та Невського одержали ліки, продукти та хліб

«Кожен житель прифронтових сіл Луганщини регулярно отримує гуманітарну допомогу. Також приймаємо запити на найнеобхідніше. Так, учора доставили туди медичні препарати. Продуктові набори та хліб – щотижня. У п’ятницю їх надано мешканцям Невського та Макіївки», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Авіаційних ударів з боку противника протягом 23 лютого зазнали Новоєгорівка, Макіївка та Білогорівка.

Невське та Білогорівка постраждали від мінометів та артилерії.