Прес-центр20 лютого 2024, 09:02

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора до Дня Героїв Небесної Сотні

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

Сьогодні схиляємо голови у знак пам’яті перед загиблими учасниками Революції Гідності. Вони не були воїнами. Вони були звичайними пересічними українцями з різних куточків нашої держави. Але саме вони стали сподвижниками докорінної зміни нашої країни.

Їх смерті були останньою краплею на шальках терпіння українців проти диктаторської влади «регіоналів». Жертва учасників Революції Гідності стала водорозділом нашої історії на «до» та «після». Початок кривавої декади розпочався у самому центрі Києва та відгомоном сколихнув усю країну. 

Скориставшись деморалізацією усіх державних інституцій та силових органів, «братський народ» росії розпочав свою повзучу інтервенцію у Криму та на Донбасі. Кульмінацією «братерської любові та поваги» до обраного нами проєвропейського та демократичного курсу України стало широкомасштабне вторгнення, яке втопило у крові нашу країну.

І ми, українці, як десять років тому, як тисячоліття тому, вириваємо свою свободу з пазурів східних сусідів. Мільйон чоловіків та жінок нашої країни зі зброєю у руках зводять до могил наших ворогів. Ми продовжуємо стояти за наші будинки, за нашу землю, за наші цінності та наше майбутнє.
Знаю, що Україна переживає найважчий етап свого буття, але переконаний, що на її захисників, стійких та витривалих патріотів, чекає Перемога, заради якої ми повинні докласти надзусиль. А коли настане той жаданий для всієї нації день, у сім’ї вольній і новій ми згадаємо про тих, хто співав на барикадах Грушевського  та тих, хто тримав Сєвєродонецький «Азот».

Слава Україні! 
Героям слава!


Начальник Луганської обласної
військової адміністрації                         Артем ЛИСОГОР

Відео за посиланням: https://youtu.be/xhDy_VyFHWE?si=sInVhLJiyOG49pkF