Прес-центр20 лютого 2024, 10:02

Луганчани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Дніпрі на новоствореній Алеї Захисників Луганщини наші земляки взяли участь у тихій акції «Ангели пам’яті» з нагоди 10-х роковин загибелі Героїв Небесної Сотні.

Розпочалась акція Загальнонаціональною хвилиною мовчання, де присутні схилили голови у знак пам’яті та пошани перед загиблими воїнами російсько-української війни.

Присутній на заході Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов наголосив: «Україна переживає найважчий етап свого буття. Але переконаний, що на її захисників, стійких та витривалих патріотів, чекає Перемога, заради якої ми повинні докласти надзусиль. А коли настане той жаданий для всієї нації день, ми згадаємо про тих, хто співав на барикадах Грушевського та тих, хто тримав Сєвєродонецький «Азот», – та додав: «Наші земляки по усій країні сьогодні приєдналися до акції. Адже для нас це відстоювання своєї ідентифікації». 

Згодом присутні долучилися до акції «Ангели пам’яті», під час якої луганчани пов’язали на вітах ялин меморіальних саморобних янголів.

Нагадаємо, що у різних містах України та на кількох континентах до 10-ї річниці розстрілу Майдану відбувається Всесвітня «тиха» акція «Ангели пам’яті» з ушанування героїв Небесної Сотні. 

Торік до акції долучилося понад 20 країн – від Австралії до Сполучених Штатів, від Норвегії до Південно-Африканської Республіки, а міст – сотні.