Прес-центр22 лютого 2024, 17:02

Експерти та державні службовці обговорили кадрові питання після деокупації Луганщини

21 лютого у Києві відбулось чергове засідання «круглого столу» у рамках обговорення результатів спільного дослідження, присвяченого проблемам та перспективам функціонування органів влади на Луганщині після її деокупації.

Цього разу представники органів влади та експертного середовища обговорили результати дослідження інструментів місцевої демократії в умовах перехідної публічної адміністрації та досвіду їхнього використання в Донецькій та Луганській областях.

Також учасники заходу проаналізували особливості використання механізмів місцевої демократії у громадах Донеччини й Луганщини в умовах війни та повоєнного відновлення, зокрема, місцеві ініціативи, бюджет участі, консультації з громадськістю, запити на отримання публічної інформації.

Цей захід завершує цикл з чотирьох «круглих столів», які досліджували різні аспекти формування та здійснення влади на деокупованих територіях Луганщини та Донеччини.

Захід реалізується в рамках проекту «Залучення громадськості Сходу України до відновлення своїх громад» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Проект реалізується ГО «Громадська ініціатива Луганщини» у співпраці з всеукраїнською громадською організацією «Асоціація сприяння самоорганізації населення», громадськими організаціями «Центр політико-правових реформ» та «Громадська ініціатива Луганщини».