Прес-центр1 лютого 2024, 18:02

Підвищення рівня прозорості влади через Ініціативу «Відкритий Уряд»

1 лютого представники Луганської облдержадміністрації долучились до інформаційного онлайн-заходу для парламентарів, співробітників  державних органів влади та органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства країн Східного Партнерства в рамках міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». 

У вересні 2023 року під час Глобального саміту Партнерства «Відкритий Уряд» керівний комітет згаданої Ініціативи оголосив конкурс «Open Gov Challenge», мета якого – заохочення країн-учасниць до посилення реформ у 10 сферах відкритого урядування (доступ до інформації, боротьба з корупцією, громадський простір, клімат і навколишнє середовище, цифрове управління, фіскальна прозорість, гендерна рівність та інклюзія, правосуддя, свобода ЗМІ, громадська участь).

Однією з ключових проблем, що стоїть перед українськими державними інституціями та підштовхує до активної участі у конкурсі, стала необхідність подолання корупції, підвищення рівня прозорості та підзвітності в органах влади та місцевого самоврядування. 

Залучення міжнародного досвіду у цій сфері має позитивно вплинути на вітчизняне урядування та діяльність його суб’єктів.

Участь у цьому конкурсі сприятиме зростанню ефективності державних установ та рівня якості послуг для громадян.