Прес-центр12 cічня 2024, 16:01

«Потреба наших людей у житлі – в пріоритеті», - Артем Лисогор (відео)

Очільник Луганщини відвідав шелтер-гуртожиток для наших внутрішньо переміщених осіб у Києві. Там наразі проживає 355 осіб.

«Цей шелтер є показовим. Для людей зроблено багато: просторі кімнати для різної кількості людей, якісні меблі, уся необхідна техніка, для літніх людей – кімнати із санвузлами. Окремі кухонні зали, організовано кімнату для дозвілля», - зазначив очільник.

Лисичанська громада, що опікується цим шелтером залучає людей до допомоги один одному – плетуть маскувальні сітки для ЗСУ, а також готують випічку для переселенців.

Мешканці гуртожитку отримують послуги юристів, психологів та соціального працівника. В гуртожитку веде прийом сімейний лікар, педіатр, кардіолог, офтальмолог.

Раз на тиждень ПрАТ «Тернопільський молокозавод» забезпечує мешканців гуртожитку молочною продукцією.

Завдяки постійній співпраці з волонтерами надається допомога в одязі та взутті, допомога родинам з маленькими дітьми.

Між відділом культури Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації та відділом культури Лисичанської міської військової адміністрації було укладено договір оренди приміщення бібліотеки, в якому буде створено освітньо-культурних хаб для ВПО Луганської області. Наразі в приміщенні бібліотеки розпочато ремонтні роботи благодійними фондами, які за планом будуть тривати близько 3 місяців.
Нині триває робота облдержадміністрації над створенням шелтерів у Львові та Івано-Франківську.