Прес-центр18 липня 2024, 15:07

Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС доручила посилити імунізацію населення

Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС розглянула готовність місцевих органів влади забезпечити санітарне та епідеміологічне благополуччя населення у літній період, а також запровадження додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії та правця.

За підсумками обговорення прийнято рішення про посилення роботи щодо захисту населення Луганської області від інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики.

Зокрема, забезпечити виконання регіонального Плану щодо проведення додаткових заходів з імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця населенню Луганської області у 2024 році та охопити вакцинацією не менше 80% визначених цільових груп, які пропустили імунізацію у попередні роки. А також проведення сімейними лікарями моніторингу вакцинального статусу населення з метою своєчасного повідомлення про строки проведення планових щеплень. Заклади охорони здоров’я, які відновили проведення рутинної імунізації, мають бути забезпечені сучасним холодильним обладнанням для зберігання імунобіологічних препаратів.

У зв’язку із перебоями в енергопостачанні та для забезпечення сталого зв’язку та доступу до мережі Інтернет, комісія прийняла рішення про виділення Рубіжанській міській військовій адміністрації з регіонального матеріального резерву маршрутизатора Starlink для потреб медичних закладів.