Прес-центр11 лютого 2024, 08:02

В «лнр» затримують чоловіків на блокпостах та в паспортних столах, у вишах Луганська із 2014 року не готували до знання законів рф, звільнені села – під постійними обстрілами ворога

«Так, вчора від мінометів та артилерії росіян потерпали Невське, Білогорівка та територія Серебрянського лісу. Їх росіяни знищують практично щодня. Як й інші. До прикладу, в Андріївці та Новоселівському не залишилося жодної вцілілої будівлі. Людей в цих двох населених пунктах немає давно. Інші села серйозно пошкоджені. В чотирьох із них залишається цивільне населення», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У Сорокиному, Довжанську, Хрустальному, Ровеньках та Антрациті почастішали випадки затримання чоловіків на блокпостах або при отриманні паспорту рф. 

Так би мовити, «відпрацювання» розпочали з півдня регіону.

Запевняють, ніби «заходи безпеки» посилені у зв’язку зі збільшенням дезертирів. Примусова мобілізація під прикриттям.

В окупаційній адміністрації Луганщини заявили, що місцева молодь не готова працювати в органах влади через недостатній рівень знання законодавства рф. Точніше, повну відсутність цих знань. 

Звинуватили в цьому викладачів місцевих вузів, які, починаючи із 2014 року, пристосовували юнаків та дівчат до нікому не зрозумілих і не потрібних законів так званої «лнр». Не перебудували вони освітню програму й після псевдореферендуму.