Архів новин

01 марта 2016

Тука про причини відключення опалення у Сєвєродонецьку (відео)

Керманич Луганської області Георгій Тука розповів про причини відключення опалення у Сєвєродонецьку та ситуацію щодо казначейського обслуговування міста

Тука прокоментував питання щодо ходу розслідування по розстрілу мобільної групи (відео)

Георгій Тука: «У мене є відчуття, що події, які відбулись з Ендрю і події які відбулись сьогодні пов’язані між собою»

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука під час свого брифінгу прокоментував питання щодо ходу слідства по розстрілу мобільної групи. 

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука про обстріл зведеної мобільної групи та підрив автомобіля з військовослужбовцями 80-ї бригади (відео)

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука про обстріл зведеної мобільної групи та підрив автомобіля з військовослужбовцями 80-ї бригади

Тука прокоментував питання щодо «смотрящего» в Луганській області

Керівник області Г.Тука прокоментував інформацію, яку оприлюднив колишній керівник Лисичанської ВЦА Віталій Шведов щодо призначення у Луганській області «смотрящего» Андрія Альоші. 

Георгій Тука прокоментував питання щодо діяльності пунктів пропуску у Луганській області

Під час брифінгу керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука прокоментував як можуть вплинути трагічні події, які мали місце сьогодні на Луганщині на функціонування пункту перетину у смт Станиці Луганській та будівництво автомобільного КПВВ у Золотому.

Ефективне працевлаштування – через професійне навчання безробітних

У Троїцькому районному центрі зайнятості склалася певна система роботи щодо організації професійного навчання безробітних. Основним джерелом інформації для визначення напрямів підготовки кадрів є замовлення роботодавців.

 

На сьогодні для центру зайнятості роботодавці залишаються найважливішими партнерами в реалізації державної політики зайнятості. Їм пропонується широкий спектр різноманітних соціальних послуг: підбір необхідного персоналу, у тому числі, з використанням психодіагностичних методик, професійне навчання, профперепідготовка, підвищення кваліфікації, стажування безробітних під конкретне замовлення.

Уряд пропонує підвищити ефективність роботи соціальних інспекторів з 1 січня 2017 року

Кабінет Міністрів затвердив проект Закону України „Про забезпечення державного контролю у сфері соціальної підтримки”, мета якого - посилити адресність надання окремих видів соціальної підтримки через підвищення ефективності діяльності інституту соціальних інспекторів шляхом здійснення контролю за дотриманням законодавства у сфері соціальної підтримки. Проект акту на засіданні Уряду представив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

 

Зокрема, законопроект спрямований на забезпечення ефективного контролю правильності застосування законодавства у сфері надання соціальної допомоги та соціальних послуг; вчасного попередження і виявлення випадків порушення при призначенні соціальної підтримки. Крім того, буде здійснюватися дієвий моніторинг та аналіз осіб, які потребують державної допомоги, зокрема, на підставі даних верифікації Мінфіну та інформаційних систем інших органів виконавчої влади.

В Мінрегіоні обговорили сучасні підходи розроблення нової Генеральної схеми планування території України

В Мінрегіоні обговорили необхідність формування нової Генеральної схеми планування території України як інтерактивної моделюючої системи управління державою, що визначатиме стратегію просторового розвитку України.

Кінопоказ українського художнього фільму режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» (Той, хто пройшов крізь вогонь) у м. Cєвєродонецьк

5 березня о 17.00 у концертній залі КПНЗ „Сєвєродонецька дитяча музична школа №1” відбудеться кінопоказ українського художнього фільму режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» (Той, хто пройшов крізь вогонь) та творча зустріч із режисером кінострічки.

Сюжет фільму розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає військовим льотчиком, але йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і зрештою, волею долі, потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.

Кінострічка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» отримала Гран-прі ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю (2011), спецдиплом журі та Приз Гільдії кінознавців і кінокритиків Слон відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2012». 5 серпня 2012 року, Український Оскарівський комітет прийняв рішення номінувати цей фільм на премію «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

У рамках кінопоказу відбудеться творча зустріч із режисером стрічки Михайлом Іллєнком – кінорежисером, сценаристом, актором, викладачем, членом-кореспондентом Академії мистецтв України, нині ще й заступником секретаря Спілки кінематографістів, організатором фестивалю українського кіно «Відкрита ніч».

Заходи мають на меті промоцію сучасного українського кінематографа і підняття іміджу вітчизняного кіно у Луганській області.

Презентовано перший в Україні реєстр, що містить зведені картографічні матеріали та моніторинг адміністративно-територіальних одиниць в мережі Інтернет

Відтепер уся інформація, що стосується адміністративно-територіального устрою України міститиметься на одному ресурсі.

У Луганській області обстріляли зведену мобільну групу. Троє поранених

Сьогодні, 1 березня, близько опівдня між Трьохізбенкою і Лопаскіно було скоєно напад на зведену мобільну групу «Щастя». У результаті було поранено троє працівників групи. 

На апаратній нараді в облдержадміністрації обговорили актуальні питання соціально-економічного розвитку Луганщини

Сьогодні, 1 березня на апаратній нараді за участі керівництва області обговорили низку питань, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності Луганської області, її сталого розвитку та перспективних шляхів зростання.

Про ситуацію навколо призупинення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам в області йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації

Про ситуацію навколо призупинення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам в області йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації. Розповіли про це заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук та начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова. 

На Луганщині підірвалася машина з військовими. Є загиблі та поранені

Сьогодні, 1 березня, на трасі між населеними пунктами Новотошківське та Гірське підірвався автомобіль із військовослужбовцями 80-ї бригади. 

За попередньою інформацією троє військовослужбовців загинули, двоє дістали поранень.

Благодійний подарунок від Української діаспори Нижної Кароліни

Українська діаспора Нижної Кароліни зробила благодійний подарунок Луганській
обласній дитячій клінічній лікарні діагностичний набір

Робоча поїздка директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максима Шахова та першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк на шахту ім. Мельникова.

26 лютого, як і було анонсовано, відбулася робоча поїздка директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максима Шахова та першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк на шахту ім. Мельникова. Під час перебування на підприємстві їх супроводжував в.о. генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» В’ячеслав Теросипов. 
Було проведено нараду, в ході якої представники ЛОДА ознайомилися з поточними проблемами підприємства, зокрема йшлося про заборгованість із заробітної плати, знос обладнання і устаткування, недостатність підтримки підприємства з боку держави. Також розглядалися питання щодо структури собівартості продукції і перспективи розвитку підприємства. За її підсумками була запропонована низка рішень, а саме: проведення фінансового аудиту ПАТ «Лисичанськвугілля» і спільне розроблення кластеру для цільового розподілу коштів та подальшого розвитку підприємства, створення інвестиційних проектів, розроблення програми з вирішення питання структури собівартості вугілля для внутрішнього ринку, розподілення функцій між підприємством та містом, щодо утримання закладів соціальної сфери, які знаходяться на балансі підприємства.
Єлизавета Михайлівна та Максим Володимирович спустилися в шахту на 500-метрову глибину, щоб особисто ознайомитися з процесом видобутку вугілля й поспілкуватися з робітниками.
Вони зазначили, що докладатимуть максимум зусиль для вирішення поточних проблем та недопущення скорочень на підприємстві. Під час проведення в Києві економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» питання підприємства будуть озвучені в ході обговорень з вітчизняними й міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.
Також держслужбовці відзначили, що вірять в те, що є можливість поліпшити ситуацію на вугільних підприємствах області, що необхідно вкладати ресурси, проводити реконструкції, збільшувати обсяги видобутку вугілля й спільно розвивати вуглевидобувну галузь в області.

29 лютого 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

29 лютого 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю.

«Сєвєродончанка» обіграла команду «Галичанка–ТНЕУ»

Вдома Сєвєродонецька команда виграла у гостей з Тернополя.
Так, 12 тур для сєвєродонецьких дівчат пройшов відмінно.
У п’ятницю, 26 лютого, наші волейболістки обіграли суперниць – 3:0 (І – 25:12; ІІ – 25:15; ІІІ – 25:18). 

Регіональна зустріч у рамках проекту «Експертна підтримка Надзвичайної програми з відновлення України

3 березня 2016 року у рамках проекту «Експертна підтримка Надзвичайної програми для відновлення України», що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу, команда Міжнародного фонду «Відродження» (МФВ) планує робочий візит до міста Сєвєродонецьк Луганської області.