Архів новин

11 марта 2016

Анонс подій Субота 12.03.2016.

- Засідання «круглого столу» щодо заходів з легалізації діяльності таксистів, перспектив підтримки легального бізнесу в рамках обласної програми підтримки підприємництва.

У Попаснянському районі вже відновлено 716 пошкоджених і зруйнованих об’єктів

У Попаснянському районі внаслідок бойових дій та жахливих обстрілів було пошкоджено та зруйновано 2566 об’єктів житлового фонду. З них – 2203 будинків приватної власності, у тому числі 111 повністю зруйновано; 363 – об’єкти комунальної власності, у тому числі 2 будинки повністю зруйновані.

Міні-ярмарок вакансій для внутрішньо переміщених осіб у Станично-Луганському районі

З метою ознайомлення безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб з послугами служби зайнятості, сприяння їх працевлаштуванню, задоволенні роботодавців у кадрах 11 березня 2016 року Станично-Луганським районним центром зайнятості організовано та проведено «Міні-ярмарок вакансій для внутрішньо переміщених осіб».

 

У заході взяв участь бухгалтер СФГ «МИР». Відвідали «Міні-ярмарок вакансій» 3 особи. Відкрила «Міні-ярмарок вакансій» начальник відділу взаємодії з роботодавцями Станично-Луганського районного центру зайнятості, яка розповіла про стан ринку праці в районі та про послуги, що надає служба зайнятості шукачам роботи.

Рятувальники Луганщини озброїлися новими пожежно-рятувальними автомобілями

Сьогодні, 11 березня, біля облдержадміністрації відбулася урочиста церемонія передачі 6 пожежно-рятувальних автомобілів для підрозділів ГУ ДСНС України у Луганській області. 

Програма проведення Днів Луганської області у м. Києві 15-17 березня 2016 року

15.03.2016

- Урочисте відкриття виставки, присвяченої економічному форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості». Початок 11:00.
Підхід до преси 11:30.
м. Київ, Торгово-промислова палата України, вул. Велика Житомирська, 33, перший поверх, виставковий зал.

 

Педагоги Луганщини взяли участь у конференції «Українська миротворча освіта: ціна миру»

Днями у Києві відбулася конференція «Українська миротворча освіта: ціна миру», під час якої були представлені підсумки конкурсу планів-конспектів Уроку миротворчості «Учителі змін» вчителів Донецької, Луганської, Одеської, Херсонської та Запорізької областей.

Урочисті заходи, проведені бібліотеками Луганщини до 202 річниці народження Т.Г.Шевченка

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і в нашого народу – це Тарас Григорович Шевченко.

Приєдналися до святкування 202 річниці зо  дня народження Кобзаря 9 березня і бібліотеки Луганщини.

Для кожного українця Кобзар означає так багато,що складається враження, ніби ми про нього все знаємо. Та це лише враження, він невичерпний і нескінченний.
Переконалися в цьому і читачі Старобільської дитячо-юнацької бібліотеки, які зібралися на Шевченківські читання «Почитаймо разом Кобзаря», щоб знову поринути у безмежний світ Тарасового слова, доторкнутися до образотворчої спадщини майстра та пройти тернистим життєвим шляхом письменника.

Вшановуючи пам'ять Великого Кобзаря в читальному залі Старобільської ценральної районної бібліотеки почала діяти виставка- месседж " І воскресну нині..."

Виставка - портрет "Шляхи Шевченківської долі" До дня народження Т.Шевченко була відкрита у Новоадарській районній бібліотеці.

Вшанувати пам'ять Великого Кобзаря до Новопсковської районної бібліотеки для дітей завітали прихильники його творчості – місцеві школярі, щоб взяти участь у поетичному батлі «Завжди сучасний Тарас Шевченко».Учні ознайомилися з життям та творчою спадщиною  Шевченка, переглянули слайд-презентацію про долю відомого поета, послухали музику, покладену на його вірші, завітали до віртуальної картинної галереї. У ході заходу були створені команди «Шевченкова весна» та «Кобзарики», які змагалися за краще знання віршів Т. Г. Шевченка. З невеликим відривом команда «Шевченкова весна» перемогла та нагороджена грамотою.

Словами шевченківських віршів було розпочато святковий захід до цієї дати у Білолуцької бібліотеки-філії Новопсковської ЦБС, активну участь у якому прийняли школярі місцевої школи. Вони змагалися у літературній вікторині «Стежки творчості генія» та під час розгадування кросворду «Ми чуємо тебе Кобзарю, крізь століття». Не обійшовся захід і без декламування віршів, за що активні учасники були нагороджені подарунками.

Білолуцька селищна та дитяча бібліотеки  також взяли участь у онлайн-марафоні "По всій Україні звучать Шевченкові слова".

І - Осинівська сільська бібліотека-філія спільно з Осинівським сільським будинком культури та ІІ -Осинівською сільською бібліотекою-філією Новопсковської ЦБС провели поетичний конкурс «Хай квітне Україна». В конкурсі брали участь автори поетичних творів, пісень та гуморесок. На конкурс місцеві поети-аматори надали вірші, присвячені творчості Тараса Шевченка та українській мові. Були й патріотичні вірші про Україну, поезії про рідне село та родину. Членам журі було дуже складно визначити переможців, адже учасники дуже добре підготувались. Проте переможців поетичного конкурсу все ж визначено: ними стали Глухова Лідія Петрівна, Ахундов Вадим (І місце), Суздолова Дарина, Василенко Олексій (ІІ місце), Розмазніна Анна (ІІІ місце).Біля погруддя Т.Г.Шевченка на урочистому святі переможців було нагороджено цінними та заохочувальними призами.

Урочистий захід за участі Кремінськоє районної бібліотеки було проведено у приміщенні Кремінської районної дитячої музичної школи. На заході були присутні перші керівники району – Чехута Н.В. – голова Кремінської районної державної адміністрації, Прокопенко В.М. – голова Кремінської районної ради. До слова була запрошена Ганна Гайворонська, поетеса, член Національної Спілки письменників України, яка прочитала вірші присвячені Тарасу Шевченку та ділилася спогадами про участь у Шевченківських святах у м. Каневі, та подарувала центральній районній бібліотеці привезений рушник з Міжнародного Шевченківського свята. На заході лунали музичні номера від учнів Кремінської районної дитячої музичної школи, вірш від учениці школи – гімназії, музичномери від хору «Рапсодія».
 

Луганський обласний краєзнавчий музей взяв участь у семінарі по програмі «Миротворення в Україні: роль жінок» (м. Львів)

             4-5 березня 2016 року директор Луганського обласного краєзнавчого музею Мілованова Олеся та заступник директора Смолякова Світлана за запрошенням Всеукраїнської громадської організації «Спілка  жінок України» за підтримки посольства Великої Британії в Україні взяли участь у семінарі «Миротворення в Україні: роль жінок», які відбулися у місті Львів.

      Програма «Миротворення в Україні: роль жінок» представляє собою серію семінарів, які мають наступні цілі:

1.       Підвищення та зміцнення ролі жінок у царині миротворення в Україні;

2.       Використання потенціалу жінок як об’єднавчого чинник для українського суспільства;

3.       Відкриття нових можливостей для миротворчого діалогу та примирення в українському суспільстві.

    Мета цієї серії семінарів – започаткувати діалог між жінками-активистками з різних регіонів країни та створити майданчик, де вони зможуть висловити свої побоювання, обмінятися баченням перспектив та предметно обговорити наболілі проблеми.

Мета відрядження:  

 - налагодження зв’язків, зменшення ворожнечі, пошуки спільних цінностей, цілей, символів, звичаїв;   

 - пошуки відповідей на питання: як домогтися компромісів на рівні суспільства та відбудувати довіру між різними групами українського суспільства; 

 - перспективи миру в Україні, можливості та перепони на шляху консолідації українського суспільства;  

 -  знайомство з новими формами роботи з патріотичного виховання; 

 - формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді в сучасних умовах;                           

Керівники ЛОКМ взяли участь у проведених семінарах:

1.       Роль жінок у розв’язання конфлікту в Україні та примиренні людей з різних регіонів, особливо тих, хто має протилежні погляди, бачення та досвід щодо нинішньої політичної та без пекової ситуації в Україні.

2.       Співпраця між представниками влади та громадськими організаціями як спосіб сприяння миротворчим процесам в Україні.

3.       Діалог як основний спосіб примирення та відновлення довіри між різними групами суспільства.

4.       Дослідження можливостей та перепон в процесі консолідації українського суспільства, зокрема дискусія про спільні цінності, цілі, символи та звичаї.

Протягом роботи семінару взяли участь у роботі робочих сесій, де були обговорені наступні питання:

1.     Як жінка можуть вплинути на встановлення миру на Донбасі;

2.     Конфлікт та примирення крізь призму родини;

3.     Спільні цінності як основа миру в Україні;

4.     Діалог як база для побудови довіри та миру.

Результати поїдки:

1.       Відвідали та налагодили зв’язки з музеєм визвольної боротьби України, що є філією Львівського історичного музею;

2.       Домовилися про обмін досвідом з патріотичного виховання між Луганськими та Рівненським обласними музеями в світлі  виконання наказу Мінкультури України від 30.12.2015 №-1126, яким започатковано Загальноукраїнський Проект культурної інтеграції «Український Донбас»;

3.       Встановлені партнерські взаємодії між Луганським та Рівненським обласними краєзнавчими музеями та керівництвом управління культури, національностей та релігій Рівненської обласної державної адміністрації. 

Георгій Тука підписав розпорядження про заборону державним службовцям відвідувати окуповані території

Керівник Луганської обласної ВЦА Г. Тука з метою захисту державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування від проявів тероризму, створення умов для недопущення розголошення інформації, що стала їм відома під час виконання посадових обов’язків, яке може зашкодити інтересам державної служби та служби в органах місцевого самоврядування від проявів тероризму, створення умов для недопущення розголошення інформації, що стала їм відома під час виконання посадових обов’язків, яке може зашкодити інтересам державної служби та служби в органах місцевого самоврядування прийняв рішення:

До уваги суб’єктів господарської діяльності

Внесено зміни доТимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, затвердженого наказом першого заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України (керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей) від 12.06.2015 № 415ог.