Архів новин

22 марта 2016

Відбулася зустріч керівництва облдержадміністрації з представниками Міжнародної неприбуткової недержавної громадської організації MercyCorps в Україні

Сьогодні, 22 березня, перший заступник голови Луганської обласної держадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк та заступник голови обласної держадміністрації Ольга Лішик зустрілися з представниками Міжнародної неприбуткової недержавної громадської організації MercyCorps в Україні.

На апаратній нараді розглядалася «Регіональна програма внутрішньообласної кооперації»

Під час апаратної наради в облдержадміністрації також розглядалося питання реалізації «Регіональної програми внутрішньообласної кооперації». Про це розповів директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максим Шахов, який зазначив, що ця програма спрямована на стимулювання внутрішнього попиту і зміцнення позицій регіону на внутрішньому, національному та міжнародному ринках.

Апаратна нарада Луганської облдержадміністрації

22 березня, під час проведення апаратної наради ЛОДА, під головуванням першого заступника голови ЛОДА Єлизавети Пушко-Цибуляк, Максим Шахов виступив з доповіддю на тему реалізації «Регіональної програми внутрішньообласної кооперації», спрямованої на стимулювання внутрішнього попиту і зміцнення позицій регіону на внутрішньому, національному та міжнародному ринках. В ході доповіді були розкриті проблемні питання, що стосуються суб'єктів господарської діяльності. Представлена ??динаміка реалізації програми, яка діяла в довоєнний період, а також показники роботи і проблеми основних підприємств регіону за звітний період, оскільки особлива увага Департаменту зараз приділяється підтримці сталої роботи підприємств, які є одночасно донорами і реципієнтами послуг кооперації і дають можливість розвитку малого і середнього бізнесу в області.

В ході доповіді було зазначено, що в цьому напрямку ведеться робота з центральними органами влади. Всього в центральні органи влади підготовлено багато звернень, по часті з них вже прийняті позитивні рішення.

До слова, робота по сприянню якнайшвидшого вирішення проблемних питань підприємств, є каталізатором їх виробничої діяльності, яка, в свою чергу, здатна вивести область на новий економічний і соціальний рівні. Подальша робота Департаменту буде також грунтуватися на сприяння розвитку малого і середнього бізнесу, фермерських господарств, створення організаційних, інформаційних, кадрових та методичних умов для розвитку кооперації в економіці регіону, спрямованої на підтримку і розвиток внутрішньообласного фінансового і товарооборотів.

- З огляду на, те що сьогодні в області, на контрольованій території ведуть виробничу діяльність 489 суб'єктів господарювання, резерв для розвитку кооперації є, і він повинен реалізовуватися, як одна із стратегічних цілей підвищення економічної стійкості та безпеки регіону - резюмував Максим Шахов.

Цінова ситуація на споживчому ринку області станом на 21.03.2016

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу  декаду березня  2016 року,  в   порівнянні з першою декадою березня  2016 року,  на контрольованій українською владою частині  Луганської області склалась  наступна  цінова  ситуація.

 

«Не бійся бути рівним!»

«Не бійся бути рівним!»  під таким гаслом пройде обласний круглий стіл для представників національно-культурних товариств Луганської області.

Захід приурочений до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації.

Організатори: управління культури, національностей та релігій Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та Луганський обласний центр народної творчості.

Місце проведення: приміщення бібліотеки Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва, пр-кт  Хіміків, 10.

Дата проведення: 25 березня 2016 року, початок об 11:00.

Елеонора Поліщук доповіла про підсумки роботи Департаменту соціального захисту населення ОДА у 2015 році

Сьогодні, 22 березня, в облдержадміністрації відбулася апаратна нарада, на якій директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук звітувала про підсумки роботи у 2015 році. Засідання провела перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк за участю заступників голови ОДА Юрія Клименка, Ольги Лішик та Сергія Хлякіна.

Відбулася Стратегічна сесія з обговорення результатів реалізації «Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та Плану дій на 2016 рік в Луганській області

У готельному комплексі «Мир» м. Сєвєродонецька 22 березня відбулася Стратегічна сесія: «Результати реалізації «Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та Плану дій на 2016-2018 роки в Луганській області.

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, громадських рад, бізнес-асоціацій, експертів.

Інформація щодо підсумків економічного форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості».

В рамках економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» (м. Київ, 15 березня 2016 року) Луганська обласна державна адміністрація представила тематичні інфраструктурно - інвестиційні майданчики за основними напрямками відновлення та розбудови регіону.

Георгій Тука підбив підсумки Днів Луганщини у Києві

Сьогодні, 22 березня, на прес-конференції у Луганській облдержадміністрації, Георгій Тука підбив підсумки Днів Луганщини у Києві.

Елеонора Поліщук доповіла про підсумки роботи Департаменту соціального захисту населення ОДА у 2015 році

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук у ході апаратної наради доповіла про підсумки роботи Департаменту у 2015 році.

 

Вона зазначила, що 2015 рік став роком сталого кадрового та  матеріально-технічного розвитку. Так, якщо станом на 1 січня 2015 року працювали 22 фахівця, то станом на 1 січня 2016 року було вже 35 співробітників. За підтримки обласної держадміністрації та Агентства США з міжнародного розвитку поліпшено матеріально-технічну базу Департаменту. Елеонора Поліщук розповіла про напрямки реалізації державної соціальної політики в області: виплата державної готівкової та безготівкової допомоги, підтримка працюючого населення, надання соціальних послуг, а також реалізація повноважень, делегованих обласною військово-цивільною адміністрацією, щодо впровадження 6 регіональних програм та координації діяльності 9 робочих груп та комісій.

Інформація про надання допомоги інвалідам АТО та роботодавцям області Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів

У межах спільних зусиль органів влади щодо всебічної підтримки українських воїнів, які зазнали втрату здоров’я Луганське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів повідомляє про можливість надати допомогу як безпосередньо інвалідам АТО, так і роботодавцям області у разі створення ними спеціальних робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю.

В облдержадміністрації обговорили «Програму обміну для облдержадміністрації» та «Програму обміну для міст»

Відбулася робоча зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк з керівником проекту Програми розвитку ООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» Анатолієм Соловйовим, радником з врядування цього проекту Миколою Полонським, представниками Західно-Українського ресурсного центру та Української Асоціації районних та обласних рад.