Прес-центр22 березня 2016, 17:03

На апаратній нараді розглядалася «Регіональна програма внутрішньообласної кооперації»

Під час апаратної наради в облдержадміністрації також розглядалося питання реалізації «Регіональної програми внутрішньообласної кооперації». Про це розповів директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максим Шахов, який зазначив, що ця програма спрямована на стимулювання внутрішнього попиту і зміцнення позицій регіону на внутрішньому, національному та міжнародному ринках.

У ході виступу були розкриті проблемні питання, що стосуються суб’єктів господарської діяльності, представлена ??динаміка реалізації програми, яка діяла в довоєнний період, а також показники роботи і проблеми основних підприємств регіону за минулий рік.

Особлива увага Департаменту зараз приділяється підтримці сталої роботи підприємств, які є одночасно донорами і реципієнтами послуг кооперації та дають можливість розвитку малого й середнього бізнесу в області.

Максим Шахов зазначив, що з вирішення цих питань облдержадміністрацією було підготовлено та направлено до центральних органів влади чимало пропозицій та по деяких з них вже прийняті позитивні рішення.

«Робота щодо сприяння якнайшвидшого вирішення проблемних питань підприємств дасть змогу вивести область на новий економічний і соціальний рівні. Департамент буде докладатиме максимум зусиль для подальшого розвитку малого і середнього бізнесу, фермерських господарств, створення організаційних, інформаційних, кадрових та методичних умов для розвитку кооперації в економіці регіону, для подальшого внутрішньообласного фінансового й товарооборотів. На цей час на території області, підконтрольній українській владі, ведуть виробничу діяльність 489 суб’єктів господарювання. Тому резерв для розвитку кооперації є, і він буде  реалізовуватися, як один зі стратегічних напрямів підвищення економічної стійкості та безпеки регіону», – підсумував Максим Шахов.