Архів новин

14 марта 2016

Розробляється обласна програма підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб

На Луганщині продовжується робота щодо створення обласної програми підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб. 11-12 березня 2016 року відбувся другий семінар за темою «Основні підходи, методологічні особливості та процес розробки стратегій та програм регіонального/місцевого розвитку», участь в якому приймали спеціалісти Департаменту...

Продовження проекту «Територія джазу»

19 березня о 17.00 відбудеться продовження проекту «Територія джазу», в якому беруть участь солісти, ансамблі і естрадний оркестр музичного училища.

14 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

14 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю.

Марафон актуальних професій крокує Новопсковщиною

Хто не бажає своїй дитині щасливої долі? У свідомості батьків ця щаслива доля тісно пов'язана з отриманням престижної спеціальності в одному з вищих навчальних закладів. Вони згодні відмовляти собі в найнеобхіднішому, тільки б оплатити навчання сина чи доньки. Хоча досвід останніх років свідчить: за отриманою спеціальністю змогли працевлаштуватися не більше 40 відсотків випускників ВНЗ. Продавці з дипломами юристів, машиністи чи електрики з дипломами інженерів, обліковці з дипломами фінансистів нерідке явище і в Новопсквському районі.

 

Разом з тим, потреба у висококваліфікованих робітниках залишається досить гострою і в цілому по країні, і в районі. Ось тільки непрестижні серед молоді сьогодні робітничі спеціальності. «Марафон актуальних професій» - перший і, хочеться сподіватися, успішний крок до професійного самовизначення, мобілізації внутрішніх резервів та можливостей, формування усвідомленого вибору професії та самореалізації в ній. 

Цього року в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» заплановано висадити 1200 га соснового лісу

У рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» минулої суботи співробітники Луганської облдержадміністрації та працівники державного підприємства «Новоайдарське лісомисливське господарство» висаджували саджанці дерев на місці знищених у результаті жахливих обстрілів і бойових дій лісних насаджень.

Програма проведення Днів Луганської області у м. Києві 15-17 березня 2016 року

15.03.2016

 

- Урочисте відкриття виставки, присвяченої економічному форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості». Початок 11:00.

 

Підхід до преси 12:35

На Луганщині продовжується робота щодо створення обласної програми підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб

На Луганщині продовжується робота щодо створення обласної програми підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб. 11-12 березня 2016 року відбувся другий семінар за темою «Основні підходи, методологічні особливості та процес розробки стратегій та програм регіонального/місцевого розвитку». Семінар проводився модераторами ПРООН, які розповіли про ключові аспекти розробки регіональних програм підтримки переселенців з урахуванням стратегічного та операційного підходів, інстутиційної сталості та можливих джерел фінансування.

 

Члени робочої групи обговорили питання надання соціальних, освітніх та медичних послуг внутрішньо переміщеним особам у містах та районах області. Експерт ПРООН Олена Козлюк підкреслила важливість проведення консультацій з громадськістю під час розробки та прийняття подібних документів. Учасники погодилися з тим, що одним із пріоритетних для вирішення питань є забезпечення переселенців житлом.

Нарахування орендної плати суб’єктам господарювання, що здійснюють свою господарську діяльність в зоні проведення антитерористичної операції

Відповідно до статті 7 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (далі – Закон) скасовано на період проведення антитерористичної операції орендну плату за користування державним та комунальним майном суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції.

Застосування індексації орендної плати за користування державним майном у 2016 році

Пунктом 9 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» зупиняється на 2016 рік дія норми статті 10 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» в частині індексації орендної плати.