Прес-центр14 березня 2016, 15:03

Цього року в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» заплановано висадити 1200 га соснового лісу

У рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» минулої суботи співробітники Луганської облдержадміністрації та працівники державного підприємства «Новоайдарське лісомисливське господарство» висаджували саджанці дерев на місці знищених у результаті жахливих обстрілів і бойових дій лісних насаджень. 

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації ОльгаЛішик і Сергій Хлякін. За оцінками фахівців через 20 років на місці спаленого знову постане величний сосновий ліс.
Начальник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Шевченко розповів про ситуацію, що склалася у регіоні. Так, у ході бойових дій на Луганщині, переважно у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, було знищено 10 тис. га лісу, частково знищено ще 10 тис. га. 
У ході проведення цієї акції у 2016 році заплановано висадити 1200 га соснового лісу. Для безпечної роботи лісників на визначених місцях висадки зелених насаджень проводяться необхідні роботи з розмінування.