Архів новин

31 марта 2016

Єлизавета Пушко-Цибуляк та Ірина Тимошенко ознайомилися з роботою соціальних і промислових об’єктів області

Сьогодні, 31 березня, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк разом з представником Адміністрації Президента України з регіональних питань Іриною Тимошенко відвідали сєверодонецький СНПО «Імпульс», дитячу обласну клінічну лікарню та сумнозвісний зруйнований будинок № 17, що у Лисичанську.

Об’єднані територіальні громади Луганської області отримали фінансову підтримку з державного бюджету на формування якісної інфраструктури, посилення економічної спроможності та поліпшення надання послуг населенню громад

В рамках державної фінансової підтримки розвитку об'єднаних територіальних громад Уряд визначив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам об'єднаних територіальних громад на формування їхньої інфраструктури. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року № 200 "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад".

Проведено нараду із начальниками міських та районних управлінь соціального захисту населення

30 березня 2016 року в місті Сєвєродонецьку за участю директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонори Поліщук за підтримки ПРООН відбулася нарада із начальниками міських та районних управлінь соціального захисту населення.

 

У ході наради Елеонора Поліщук розповіла про основні пріоритети в роботі органів соцзахисту на поточний рік. У режимі діалогу учасники обговорили найактуальніші поточні питання. Так, Елеонора Поліщук вкотре підкреслила необхідність роботи щодо верифікації всіх соціальних виплат та посилення їх адресності населенню, зазначивши пріоритетність інтересів кожної людини. Найбільш обговорюваною, очікувано, стала тематика роботи із внутрішньо переміщеними особами. Начальники управлінь зазначили, що недосконалість чинного законодавства значно ускладнює роботу в цій сфері. Підкреслена важливість створення єдиної бази внутрішньо переміщених осіб на рівні Мінсоцполітики України, яка б значно полегшила роботу на місцях.

ПРООН спільно з Департаментом презентовано інформаційні матеріали для внутрішньо переміщених осіб області

Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації продовжує співпрацю із ПРООН щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб. Так, проведено вже два спільних семінари щодо розробки обласної програми адаптації переселенців, триває робота над створенням плану інформаційного супроводу внутрішньо переміщених осіб.

 

30 березня 2016 року в місті Сєвєродонецьку за участю директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонори Поліщук, регіонального координатора ПРООН у Луганській області Олександра Муратова та начальників міських і районних управлінь соціального захисту населення відбулася презентація інформаційних матеріалів для внутрішньо переміщених осіб. Представники ПРООН зазначили, що метою проекту є задоволення інформаційних потреб переселенців про види допомоги, які вони можуть отримати, та служби, які їх надають у регіонах; створення доступу до адресних служб шляхом надання детальної інформації та контактів; підвищення обізнаності внутрішньо переміщених осіб щодо системи послуг та доступних сервісів, що відповідають їх потребам. Термін реалізації проекту складає 9 місяців. 

Пункт пропуску «Золоте» закрито

Луганська обласна ВЦА спільно зі співробітниками силових та правоохоронних органів ухвалили рішення про закриття КПВВ «Золоте».

На колегії затвердили програму розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2018 роки

На засіданні колегії облдержадміністрації прийнято рішення про ухвалення проекту регіональної цільової Програми розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2018 роки.

Участь у засіданні колегії Луганської обласної державної адміністрації

31.03.2016 директор Державного архіву Луганської області Безгинська К.М. прийняла участь у засіданні колегії Луганської обласної державної адміністрації. 

Навчальний семінар з питань доступу до публічної інформації

30.03.2016 працівниками Державного архіву Луганської області прийнято участь у навчальному семінарі  з питань доступу до публічної інформації.

Виїзна нарада у Станично-Луганському районі

30.03.2016 директор Державного архіву Луганської області
Безгинська К.М. прийняла участь у виїзній нараді у Станично-Луганському районі за участю заступника голови облдержадміністрації О.П.Лішик з питань створення об’єднаної архівної установи Станично-Луганського району для централізованого зберігання документів, що не належать до Національного архівного фонду та впорядкування і передачі документів архівного відділу.

Виступ директора Державного архіву Луганської області Безгинської К.М. на апаратній нараді голови облдержадміністрації - керівника обласної військово - цивільної адміністрації

29.03.2016 директор Державного архіву Луганської області
Безгинська К.М. виступила на апаратній нараді  голови облдержадміністрації - керівника обласної військово - цивільної адміністрації Туки Г.Б. з питання  «Про підсумки проведеної роботи щодо приймання та описування документів з місцевих виборів в 2015 році архівними установами Луганської області». 

На засіданні колегії облдержадміністрації обговорили низку обласних регіональних програм

Сьогодні, 31 березня 2016 року, відбулося чергове засідання колегії Луганської облдержадміністрації, під час якої на розгляд була представлена низка обласних регіональних програм.

Ціни на деякі продукти харчування в області нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду березня  2016 року спостерігається тенденція до незначного їх зниження в порівнянні з першою декадою поточного місяця.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій обговорила ситуацію з будинком № 17 у м. Лисичанську

На засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк обговорили шляхи ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з руйнуванням багатоповерхового будинку по кварталу Східному № 17 м. Лисичанська.

Звіт про роботу Департаменту за 2015 рік на апаратній нараді ЛОДА

29 березня, під час апаратної наради ЛОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максим Шахов виступив зі звітом про роботу Департаменту за 2015 рік та перші два місяці поточного року. У звіті йшлося про основні сфери діяльності Департаменту, включаючи промислове виробництво, енергетичний комплекс, вугільну промисловість, стан доріг в області, роботу транспортного управління тощо. У своєму звіті, Максим Володимирович докладно висвітлив проблематику по галузям, розповів про вже вжиті заходи Департаментом з вирішення проблемних питань, а також заплановані заходи на поточний рік. Зокрема детально розповів про реалізацію програми з будівництва та ремонту доріг, і програму з впровадження енергоефективних технологій, пріоритетним напрямком діяльності якої, є об'єкти соціальної сфери області. Також, окремо озвучувалася ситуація на основних підприємствах регіону, зокрема щодо приватизації Сєвєродонецької ТЕЦ та загрозу консервації шахт в області.
 

В області будуть реалізовуватися Регіональна програма дорожнього будівництва на 2016-2019 роки та Регіональна цільова програма енергозбереження в бюджетній сфері на 2016-2020 роки

Під час апаратної наради в облдержадміністрації директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Максим Шахов виступив зі звітом про роботу Департаменту за 2015 рік.

На Луганщині відкрили перший автомобільний пункт пропуску «Золоте»

Сьгодні, 31 березня, у Попаснянському районі Луганської області відкрито контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте». Захід відбувся за участі керівництва області, силових та правоохоронних органів, представників прикордонної служби. 

Комплексна перевірка організації роботи служби діловодства, експертної комісії та архівного підрозділу Департаменту охорони здоров`я Луганської обласної державної адміністрації

28.03-31.03.2016 року згідно графіку проведення перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів юридичних осіб - джерел формування НАФ на 2016 рік, головним спеціалістом відділу формування НАФ та діловодства Міщенко Лілією Іванівною здійснено комплексну перевірку Департаменту охорони здоров`я Луганської обласної державної адміністрації.

З’явився довідник актуальних міжнародних програм і проектів, які надають підтримку громадам

Асоціація міст України видала довідник, що містить перелік основних міжнародних організацій, які надають підтримку органам місцевого самоврядування, недержавним організаціям, ініціативним групам.

Підведено підсумки конкурсу «Кращий роботодавець» на Кремінщині

У Кремінському районі проведено щорічний конкурс «Кращий роботодавець за показниками створення нових робочих місць». Відбір кандидатів проводився протягом лютого-березня 2016 року.

 

Кремінським районним центром зайнятості висунуто два роботодавця, які відповідають умовам конкурсу.

 

28 березня 2016 року під час проведення колегії при Кремінській райдержадміністрації підбито підсумки конкурсу та відзначено кращого роботодавця минулого року.

 

Голова райдержадміністрації Наталя Чехута та заступник голови районної ради Борис Руденко оголосили переможця конкурсу, яким стало ТОВ «ВП «Атлант». Керівнику Віктору Новодранову було вручено диплом та перераховано премію у розмірі 2000 грн.

На Луганщині в повному обсязі закрито виплату пенсій

Станом на 28 березня 2016 року профінансовано на виплату пенсій в Луганській області в сумі 685 155,78 тис грн. Виплату закрито в повному обсязі.

 

Фінансування відбувалося згідно із графіком виплат. Заборгованість по виплаті пенсій відсутня. 

Філія-Луганське облуправління АТ «Ощадбанк»: є перші результати економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості»

У середині березня в рамках проведення Днів Луганщини в м. Києві пройшов економічний форум «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості», де банківську систему регіону на форумі представило Луганське облуправління АТ «Ощадбанк». 

Сучасна Національна гвардія України

Сучасна Національна гвардія України - підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохороні функції, була створена 12-го березня 2014-го року Законом України «Про Національну гвардію України». До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверинитет.

У  2015 році указом Президента було встановлено День Національної гвардії України як офіційне профільне свято, яке тепер щорічно відзначається 26-го березня.

Значення та роль Національної Гвардії України в виконанні завдань по забезпеченню безпеки та оборони держави важко переоцінити. Народ України вшановує своїх захисників, своїх героїв. У бібліотеках Луганщини були проведені творчі заходи до цієї дати.

В багатьох бібліотеках Луганської області були поставлені тематичні виставки , наприклад,  в Новоайдарській  районній  бібліліотеці така виставка-розповідь мала назву "Національна Гвардія: Честь + Мужність + Закон". Також були проведені бесіди з дітьми- читачами бібліотек, в яких їм було розказано, що таке Національна Гвардія України, хто до неї належить і які завдання виконують її бійці.